Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Диляна Ценова
Диляна Ценова

Губим световната война, ако всички не осъзнаят, че ваксините са единственият ни шанс

Докторка от Охайо тези дни отнася жестоки подигравки заради безумните си показания пред местния съд по повод страничните ефекти от ваксините. Д-р Шери Тенпени се изправя срещу американския Център за контрол и превенция на заболяванията и

най-отговорно

заявява, че

ваксинираните

стават магнити

Дори не трепва, описвайки колко е болезнено да си отлепваш непрестанно вилици от лицето и ключове от ръцете, като злодея Магнито на “Марвел”, при което социалните мрежи са на кълбо от смях.

Не че някога е късно човек да стане за резил, но пък е тревожно, когато лекар започне внезапно да сипе глупости публично, увличайки след себе си лековерните и неуките.

Единственото логично обяснение за изплискването на госпожата би могло да е непреодолимото й желание за слава, в противен случай щеше да покаже поне един намагнетизиран пациент, без да стига до съд и да става за посмешище.

Все пак е редно да признаем с ръка на сърцето, че всеки от нас има своите антиваксърски моменти. Не са много например българите, склонни да посегнат към ваксина срещу сезонен грип, и то не заради магнетизиращия ефект. Хората масово споделят горчивия си опит как са се тръшнали болни, след като са се имунизирали, и оттогава предпочитат да не дърпат дявола за опашката.

Други заминават за екзотични страни, но решават преди това да игнорират препоръките, като не си сложат ваксини срещу малария, хепатит и не знам си още колко вида опасни болести. Дори лекари признават, че ваксините понякога носят повече рискове, отколкото ползи, но има ваксини и ваксини, болести и болести.

Точно тук е разковничето: антиваксър по принцип и ковид идиот не е едно и също.

Разбираемо е донякъде, когато хиперактивни мами със задръстени от невероятни теории мозъци отказват да имунизират децата си срещу туберкулоза, дифтерит и пр. чудовищни инфекции.

Агенцията “Една

жена каза” е

влиятелна

в нашите географски ширини, където си плюем в пазвите и си леем куршум срещу уплаха, средновековните страхове са обясними. Разговорът за SARS Cov 2 обаче е съвсем различен, не е нито “може би”, нито “ако”, по цялата Земя пълзи наред.

Едно е, тръгвайки за Филипините, да стискаш палци, че ще минеш между капките, или в началото на зимния сезон да се навиеш, че баш теб грипът няма да те налази, и съвсем друго да се обявиш за антиваксър по време на пандемия. Все едно нарочно да не се къпеш в разгара на чумата.

По принцип нямам навик да се заприказвам с непознати във фейсбук, но се случва да попадна на толкова абсурдни хора, че не успявам да се сдържа. Всеки ден на стената на д-р Аспарух Илиев от Университета в Берн се изсипват цели самосвали тъпотии,

иде ти карантина

да обявиш за

празноглавие

Медик подготвя инжекция за поставяне на ваксина. СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ
Медик подготвя инжекция за поставяне на ваксина. СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ

Пише човекът, че ваксинирането е лична превенция, но и въпрос на обществена отговорност, защото последиците от COVID-19 са непредвидими, а още по-важното е, че само колективният имунитет ще избави човечеството. Подробно разяснява защо имунитетът при някои е по-слаб, привежда чудесни примери: “Ако тренирате 6 месеца лека атлетика, със сигурност ще станете бърз, но е възможно да нямате даденостите да станете спринтьор, просто тялото ви не е нагодено за това.

Но не означава, че тренировките не правят нищо.”

Рени някоя си обаче, руса жена от Русе, напада специалиста по ваксини и болести на мозъка д-р Илиев по-стръвно от муха цеце. “Защо всявате паника, - го пита, - здравето е свещено, всеки от нас има лична свобода.”

Някак Рени не изглежда като човек, чиято религия не ѝ позволява да се ваксинира, затова си позволих да ѝ обърна внимание, че паника никой не всява, в целия свят медицинската общност призовава хората да се ваксинират, за да изградят щит срещу вируса. И също, че погазване на свободи има в Москва, където са обявили имунизацията за задължителна, а тук щяхме да се обявим за дискриминирани, ако не ни бяха предоставили ваксини.

Но Рени не мирясваше и се наложи да ѝ припомня, че самият Слави Трифонов, чиято телевизия сгрява антиваксърските сърца, се разболя през април и така го закъса със здравето, че не можа да реализира депутатския си стаж и още не може да излезе сред хора. Специално уточних, че привеждам този аргумент заради непотвърденото си подозрение, че русата жена е от публиката на телевизия 7/8.

За жалост, след като си приведох разумните аргументи, Рени изчезна, в дебрите на мрежата се стопи, от което стана ясно, че тя е най-прост трол, а

аз съм си

похабила

енергията и

времето, сляпо

вярваща, че

разговарям с

пърсън

Не че ковидният антиваксър е лесен опонент, попадала съм и на интелигентни екземпляри, с които спорът ми е сложен. Мой скъп роднина е убеден, че вирусът е създаден в лаборатория и е част от пъклен план за подчиняване на цялото човечество.

Добре - казвам му, - съгласна съм. Има факти, които потвърждават това, особено прословутото Събитие 201 на Бил Гейтс. Значи вярваш, че някой контролира пандемията?

- Да.

- И, че шепа свръхбогати чичковци стават още по-богати от продажбата на ваксините?

- Е, много ясно.

- Чудесно. А вярваш ли, че тия кукловоди могат да спрат пандемията?

- Абсолютно, дърпат шалтера.

- Как?

- ? :=

- Как, бе?

- Отде да знам!

- Не ти ли е минавало през ум, че спирането става с ваксините?

- Не.

- Защо, по дяволите, отказваш да вземеш противоотровата?

Не дава задоволителен отговор, накрая се караме като пияни ромски сватбари и се налага да си сипем по едно вино, за да си наместим емоциите.

Така и не се отказах да го провокирам, докато не прогледне, и една вечер

най-сетне извоювах малка победа

Той се съгласи, че понеже говорим за глобален проблем, за съвременната световна война, може би жертвата да се ваксинираш е поносима, щом носи победа за нашия вид. Ура!

Една малка крачка за човека, един голям скок за оцеляването на разумните!