Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета мярка за неотклонение парична гаранция от 3000 лв. спрямо 39-годишната Весела Василева. Учителката в Бяла Слатина бе привлечена като обвиняема за това, че на 29 юни т. г. в с. Търнава при управление на лек автомобил „Ауди“ е нарушила правилата за движение и била под въздействие на алкохол, с концентрация 1.05 промила в издишания въздух.

Тя не е контролирала непрекъснато превозното средство, не осъществявайки зрителен контрол върху пътното платно, вследствие на което с предната дясна част на автомобила е блъснала в задната гума движещият се пред нея 17-годишният велосипедист Габриел К. и по непредпазливост е причинила смъртта му.

Съображенията на съда са, че по отношение на обвиняемата Василева е налице само една от кумулативните предпоставки за вземане на най-тежките мерки за неотклонение – задържане под стража или домашен арест, а именно обоснованото предположение за съпричастността й към престъплението, в което е обвинена.

Според съдиите не е налице обаче нито една от двете други предпоставки – опасност от укриване или от извършване на престъпление. Съдът също така взе предвид това, че се касае за непредпазливо деяние, отчете чистото съдебно минало на обвиняемата, добрите й характеристични данни и това, че трябва да се грижи за двете си малолетни деца.