Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мъж от Бургас опита да излезе към РС Македония, скрит в багажник на кола

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 24- годишния Иван С. от Бургас взе Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров. Той е привлечен в качеството му на обвиняем за това че на 26 юни, около 19 ч. на ГКПП Гюешево е направил опит да излезе през границата на страната за Република Северна Македония, укрит в багажник на лек автомобил.

Повдигнатото обвинение е за извършване на престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“. Наличието на реалната опасност обвиняемият да се укрие е обосновано от обстоятелството, че същият към момента е осъждан, с наложено наказание „лишаване от свобода“, чието изпълнение е отложено с изпитателен срок от 3 години. Деянието по настоящето производство, при евентуалната му доказаност е извършено в изпитателния срок по предходното осъждане. Данните, че обвиняемият се е укривал в багажника на автомобила на свидетеля Александър К., водят до извод, че Иван С. може да се укрие, ако му бъде взета по- лека мярка от „Задържане под стража“, пише в мотивите на Районен съд – Кюстендил.

Определението, с което по отношение на 24 - годишния мъж от Бургас е взета най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест , в 3- дневен срок, пред Окръжен съд - Кюстендил.

Водачът на лекия автомобил Александър К., на 35 години, с българско и македонско гражданство, пък се призна за виновен в това, че е направил опит да преведе през границата на страната за Република Северна Македония лицето Иван С. Районен съд – Кюстендил одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемия Александър К., като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.