Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

И защо Източна Европа не си пада по “ценностите”

Унгарският премиер Виктор Орбан отдавна е черната овца на ЕС, но миналата седмица западните му колеги го подложиха на китайско “дадзибао”*. Оставаше само да му увесят табела “хомофоб” на врата, да го качат на магаре с гърба напред и така да го разкарват из Гран Палас, знаменития брюкселски площад.

Чудя се как издържа този човек. Да е някой наш политически лидер – отдавна да се е явил на срещата на върха я в розова рокля от прозрачна дантела или направо по дамско бельо от марката “Тайната на Виктория”. С жартиери.

Нидерландският премиер Марк Рюте му удари словесна плесница - за мен, каза той, в такъв случай няма какво повече да търсите в Европейския съюз, ние сме “общност на ценности”. На когото не му харесва – да се маха! Белгийският му колега Александер де Кро препоръча на Орбан “да помисли дали Унгария все още има място в ЕС”.

Читателят вече знае подробностите. Знае, че 17 евролидери подписаха писмо срещу хомофобията на Орбан. Това са най-богатите, най-културните и просветени държави в ЕС, пазителите на европейските ценности.

А кои не

подписаха?

Много ясно –

бедните роднини,

които подсмърчат в края на трапезата. Това включва кажи-речи цялата Източна Европа – Румъния, Полша, Чехия, Словения, Словакия и така нататък. И на опашката е България.

Чел съм стотици мъдри западни коментари защо ние, източноевропейците, се дърпаме от модерните западни ценности. Уви, нито един от тях така и не вижда очевидното. А то ще им извади окото – нашето население намалява, докато тяхното се увеличава. Увеличава се, защото нашата младеж бяга на Запад.

Ние тук сме в демографска катастрофа – хем обезлюдяване, хем одъртяване. Раждаемостта е много под нивото за възпроизводство на населението. Семейството се разпада. Знаете ли, че горе-долу половината от бебетата в Източна Европа нямат официални бащи?

По принцип се смята, че за да е стабилно населението, всяка жена трябва да ражда по 2,1 деца. Унгарките бяха стигнали до 1,28, но благодарение на реформите на Орбан се върнаха до 1,55. Но като добавим и механично намаляване, потока от млади хора в западна посока, ситуацията и сега е отчайваща.

В България е точно същото и дори по-зле.

У нас средностатистическата жена ражда по 1,5 деца. Повечето бебета са без официални бащи и на това отгоре българският не им е майчин език. Преди години бяхме почти 9 милиона, в момента сме под 7 милиона. Към средата на века се очаква да станем 4 милиона, а етническите българи да са малцинство.

За разлика от българите унгарците правят нещо по въпроса. Правителството на Орбан прие най-активните мерки за насърчаване на раждаемостта не само в Европа, а и в света. Например

семейство с 4

деца напълно

се освобождава

от данъци върху

дохода

Младите семейства получават безлихвен заем в размер на 32 хиляди долара, а след третото дете дългът им се опрощава. Отпускът по майчинство стана 3 години. И така нататък, да не изброявам всичко. Унгария се е напънала да прави деца, за да оцелее.

И така, стигаме до ценностите. Коя от тях е №1? Първо е оцеляването. Когато една нация се бори да оцелее, разбираемо е да ограничи пропагандата на хомосексуалността. В Унгария хомосексуализмът не е нито забранен, нито се преследва. Забранено е да се препоръчва във филми, реклами и публични събития, както и да се преподава на децата в училищата.

А защо в държави като Холандия, Белгия, Германия джендърното просвещение се насърчава?

Много просто –

защото там не

им трябва

раждаемост

Освен мигрантите от Източна Европа там пристигат милиони бежанци от Африка и Близкия изток. Това са все млади и амбициозни хора. Някои са ценни специалисти – лекари, инженери, художници. Други пък са готови да вършат всякакъв черен труд – берат ягоди, мият улици, бършат дупетата на розовите арийски бебета.

Много е изгодно и това, че имигрантите са готови да работят за много по-малко пари. Това увеличава печалбата на работодателите, а те от своя страна заплащат за производството на новите ценности.

Както се казваше в едни фирми – нищо лично, просто бизнес. Ако един холандец кореняк получава (примерно) 10 милиона евро през живота си заедно с помощите и осигуровките, то един българин ще поеме неговия труд срещу 3 милиона, един етиопец – срещу 1 милион. Затова за елита е изгодно колкото се може повече кореняк холандци да възприемат LGBT ценностите още от деца, за да се ограничи естественото възпроизводство на скъпите индивиди с претенциите. А от кого получават финансиране работилниците за ценности, наречени фондации? Разбира се, че от елита.

При създаването на Европейската общност там нямаше и помен от LGBT + “ценности”.

Разбира се, имаше хора с алтернативни наклонности, но нямаше официални еднополови бракове и паради. Никой не би помислил дори да пуска трансформираните мъже в женските спортове.

Ако пък се върнем с още 80-90 години назад, ще видим, че хомосексуалистите са осмивани, преследвани, съдени, затваряни, скопявани и така нататък. В онези години изостанали държави като България бяха много по-толерантни.

В тази бурна смяна на европейските ценности националната държава определено пречи.

Унгарците са националисти, разтревожени са за оцеляването си като народ. Затова те не само че избират Орбан, но и ръкопляскат на политически некоректните му реформи.

Имаме обективно противоречие - Брюксел иска едно, унгарците съвсем друго.

Явно
националната
държава пречи
на европейската
ценностна
интеграция

Това е и една от причините, поради които Брюксел се мръщи на истинските избори (т. е. мажоритарните) и референдумите в “новите демокрации”. Ако народът има повече власт, политиците ще изпълняват повече неговата воля и по-малко брюкселската. Както казват някои политолози – нацията ще “получи субектност”.
Ще поиска да е чук вместо наковалня и ще спре да изпълнява директивите.

Едно от големите възражения на Брюксел срещу Орбан е, че увеличи дела на мажоритарния вот в унгарската смесена избирателна система. До 2012 г. парламентът се състоеше от 386 депутати, от които 176 или 46%, се избираха мажоритарно в едномандатни райони. През 2012 г. системата бе променена. Мандатите бяха намалени на 199, а от тях 106, т.е. 53,6 на сто, се избират мажоритарно в 1 тур. Това очевидно допада на унгарците, тъй като в момента коалицията на Орбан разполага със 133 мандата в парламента, или 67 на сто от депутатите. Народът дружно застава зад своя премиер. Защо? Ами както казах в началото – защото оцеляването е най-голямата ценност. Орбан спасява нацията, докато левицата е гузна и за да простят греховете, спасява европейските ценности.

* Дадзибао – форма на публично разобличаване и опозоряване на буржоазните елементи по време на Културната революция в Китай.