Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вотовете срещу кабинета тръгнаха на конвейер. Още не отминал вторият - опозицията обещава и трети преди изборите. Както вече писах - подкараха ги като месечния цикъл. Не знам друг такъв парламент. Но си има и добрите страни - Доган може да идва и по-често на работа.
Та си мисля, че ако една лъжа повторена сто пъти става истина, една непрекъснато повтаряна истина може накрая да заприлича на лъжа. И друго си мисля - ако вотовете по отделни политики не минават, защо опозицията очаква да мине този за цялостното управление?
Няма спор - тема на седмицата е петролната криза. В икономически, политически и международен план.
Държавата резна лиценза на "Лукойл", "Лукойл" врътна кранчето на държавата. И политици, и икономисти се раздвоиха по въпроса ще скочат ли цените след скандала, но са единни, че законът е един за всички. Така е, понякога дървото на закона трябва да се наторява с парите на бизнеса и гражданите (по Томас Джеферсън).
По-важното е, че в обществото съвсем сериозно се задава потресаващият въпрос: "Кой е по-силен - държавата или рафинерията?" Помня, че покойният Илия Павлов съветваше никой да не се опитва да се мери с държавата. Между другото, каза го от личен опит. Ако някой допуска или стане обратното, значи няма държава. Само Станишев вика, че цялата работа била театър. За спонсорството на БСП от рафинерията - ни Лук ял, ни Ойл мирисал.
Не мога да отрека, че съдът взе гениално решение, като спря заповедта на Митниците. Така и държавата остана сита, като приложи закона, и "Лукойл" остана цял, като ще продължи да работи.
Президентът Първанов се показа на политическата сцена, като върна поправките в закона за дипломатическата служба в последния момент. По този повод чета две заглавия в два уважавани всекидневника: "Труд": "Георги Първанов спря лустрацията във Външно". "24 часа": Първанов спасява агентите във Външно до септември". После - нямало независима преса.
Каквото и да стане със закона, остава един парадоксален факт - държавният ни глава, онзи, който подписва указите за посланици и ни представлява в международните отношения в продължение на 10 години, е бил агентът на службите Гоце.
Първи вестникарски страници. Бойко на снимка с Цвети Пиронкова, след като държавата обеща 300 000 долара за шампионски турнир в новата зала "Арена Армеец". Абе тия двамата да не са играли на вързано? Познайте кой е загубил мача.
Като споменах за новата зала - спор няма. За предизборно чудо и приказ. Ама била почната при Станишев…То и магистралите бяха почнати при Тато. Залата правилно се казва "Армеец". Точно половината българска армия може да се събере вътре. Освен това обеЗгрупенфюрер Яне Янев най-после ще има къде да провежда конгресите на партията си. НДК му беше отеснял.
Чухте ли за най-новата и най-кратката магистрала? Между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2. По нея щели да карат само Бойко Борисов и Росен Плевнелиев. Проектът щял да получи Акт 16 по изборите.