Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шофьорът Константин Александров твърди, че Никола и Георги Асенови били с него в едно от жилищата им, докато той оправял контактите

Никола и Георги Асенови били в един от апартаментите си в София по времето, когато Слави Ангелов е пребит пред дома си на 17 март 2020 г. Това заяви пред съда 49-годишният Константин Александров по делото срещу братята близнаци и Бисер Митрев в Специализирания наказателен съд.

Александров е бил шофьор във фирмата на Мериан Асенова, съпруга на Никола Асенов. Братята също се водят на трудови договори в дружеството. Константин работил там от 20 г. и напуснал през май м.г.

Александров разказа в нервен разпит в петък, че е бил в болница през март за операция на крака му. Напуснал я точно в деня на побоя над Слави Ангелов.

“Изписаха ме по обяд. След това отидох до работата. Видях се с Мериан. Имахме уговорка да проверя контактите в техния апартамент в “Хаджи Димитър”. Никола искаше да живеят там. След престоя в болницата исках да отида на вилата и да си почина. Затова реших да видя контактите и ключовете в апартамента на Никола същия ден”, разказа Александров. Той твърди, че е отишъл на адреса на апартамента към 18 ч, когато вече се стъмвало. Пристигнал с такси. По думите му пред кооперацията го чакали братята Георги и Никола. Качили се в жилището. Говорили общи неща, докато Константин проверявал контактите в новото жилище на Никола. Шофьорът, който нямал техническо образование, но разбирал от ток, сменил 15 контакта и ключове за осветление. Тествал и дефектотоковата защита и това продължило 3 часа. 

КОНСТАНТИН АЛЕКСАНДРОВ
КОНСТАНТИН АЛЕКСАНДРОВ

“Георги и Никола бяха там с мен. До 9 и нещо вечерта. След това си тръгнах, а те останаха в апартамента. Исках да видя мой братовчед, който продава пици на “Герена”, но кракът ме заболя, хванах си такси и се прибрах в “Надежда”, твърди Константин Александров пред съда.

Слави Ангелов е нападнат от трима маскирани пред дома си в 21 ч. на същия ден през миналата година. Камери са запечатали нападението, а разследването на столичните криминалисти уличи близнаците и Бисер Митрев като извършители на побоя.

Колегата на Георги и Никола Асенови е единственият свидетел досега, който заявява, че е бил с тях по времето, когато главният редактор на “168 часа” е нападнат и зверски пребит.

Особеното в случая със свидетеля Константин Александров е фактът, че той не ползва телефон. Причината е инсулт на окото. Имал служебни апарати, с които се свързвал с клиенти, но ги оставял в офиса. Когато правил ремонта в апартамента на близнаците, също нямал телефон. На въпрос на прокурор Попов дали има часовник, за да се ориентира във времето кога е пристигнал в жилището на Никола Асенов и кога си е тръгнал, Александров отговори, че няма.

“Как тогава се ориентирате във времето без часовник и телефон?”, попита го съдия Лилия Георгиева.

“Прибрах се в “Надежда” към “10 без нещо”, отговори Александров. Твърди, че не е говорил по телефон с Никола и съпругата му, а видял нея в офиса на фирмата, който посетил, след като го изписали от болницата. Там се уговорили да отиде към 18 ч, където братята го чакали отвън.

На заседанието в петък беше разпитана и приятелка на Бисер Митрев, с която в деня на ареста му трябвало да ходят на разходка в планината. Емануела Стоянчева разказа, че бил честен и съвестен човек, спортувал, но имал проблеми с кръста тогава, живеел здравословно и не употребявал дрога.

Той и близнаците са подсъдими за престъпно сдружение, средни телесни повреди, нанесени на Слави Ангелов, и притежание на кокаин.

СЛАВИ АНГЕЛОВ
СЛАВИ АНГЕЛОВ

Никола и Георги Асенови са в ареста, а приятелят им Бисер Митрев е на свобода с парична гаранция.

СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ
Никола и Георги Асенови са в ареста, а приятелят им Бисер Митрев е на свобода с парична гаранция. СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ