Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Панайотов за катастрофата с МиГ-29: Не крием нищо, искаме да установим истината Министърът на отбраната Георги Панайотов СНИМКА: Министерство на отбраната

Не крием нищо, искаме да установим истината. Не желая да спекулирам, искам да боравя с факти. 

Това каза пред Би Ти Ви преди минути служебният военен министър Георги Панайотов по повод обвиненията, че министерството крие факти около катастрофата на МиГ-29, при която загина майор Валентин Терзийски. 

Самата процедура по снемане на данните трае около 1,5 ч., което ми даав основание да твърдя, че до края на деня информацията ще бъде разчетена. Черната кутия все още не е в авиобаза "Граф Игнатиево", самолетът още не излетял, коментира Панайотов за откритата по-рано днес черна кутия. Той обясни, че докато разследването не приключи, не било нормално да се дава информация, защото нямало да бъде адекватна.

Аз винаги съм настоявал пред медиите да се изчака да бъдат установени фактите. Не желая да спекулирам, а искам да боравя с факти. Искаме да установим истината, каза той. Настоя, че ако някой му даде 5 спекулации, той би могъл да добави още 15 такива за инцидента.

Не е мълчание. Нека изчакаме. Законовият срок за приключване на разследавнето е среданата на юли. Не мълчим, казавме всичко, което знаем. След като днес разбрах, че е открита черната кутия, 30 минути по-късно бе съобщено и дадох брифинг, настоя той.