Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Робин Госенс вкарва с глава 4-ия гол за Германия.
Робин Госенс вкарва с глава 4-ия гол за Германия.

С победата 4:2 над Португалия бундестимът записа първи успех на голямо първенство от 5 г., а главният герой не бе от обичайните заподозрени.

В Мюнхен действащият по целия ляв фланг Робин Госенс засенчи освен съотборниците си и звездата на гостите Кристиано Роналдо, за да стане играч на мача.

По този повод италиански журналист припомни на ритащия за “Аталанта” (Бергамо) Госенс история от началото на 2019 г. Тогава с клубния си тим той побеждава “Ювентус” с 3:0 в турнира за купата.

След мача футболистът на домакините любезно пита Кристиано дали може да получи фланелката му.

Госенс не е удостоен дори с поглед от португалския ас на “Юве” и за голям свой срам, както сам признава, чува едно “не”.

След успеха с 4:2 в Мюнхен Госенс бе попитан дали е направил нов опит. “Нямах време за това. Със съотборниците ми и феновете празнувахме победата”, отговори германецът.

Госенс наистина имаше солиден принос бундестимът да се отърси от удара на старта на европейското - 0:1 от Франция. 26-годишният футболист участва и в 4-те попадения на домакините.

При първото от Робин почна акцията, след която Рубен Диаш изравни с автогол за 1:1. Второто попадение на португалец в собствената му врата, което бе дело на Рафаел Герейро, дойде след центриране на Госенс.

С ново такова той подаде на Кай Хаверц, вкарал за 3:1. Самият Госенс с глава отбеляза последния гол за Германия. Така Робин короняса феноменалното си представяне.