Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нашият план за възстановяване го предоставихме в парламента преди няколко месеца. Хубав, лош, сега щеше да има, както за Гърция пари, щяха да се къпят в пари. А нямаше да обясняват на бизнеса - вече няма грантове, че има кредити, няма за медицинските сестри, имало само до края на май. Как ще има? Контрабандистите вършеят в момента и бившите им назначения. Това направи Радев за един месец. Без план, без ваксинация, само за един месец.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на поход с младежи, бивши депутати и министри от партията.

 Нашите приятели от съседна Гърция, завчера получиха близо 30 млрд. евро, а България не получи. Ако управлявахме ние, на него ден, както винаги, когато Урсула Фон дер Лайен, Шарл Мишел посещаваха Гърция, посещаваха и България. Или първо щяха да дадат на гърците, или първо на българите. Ние представихме план за възстановяване. От злобата им и ината те го замразиха. Виждате, че няма. И докато нашите съседи ползват милиарди евро безвъзмездна помощ, България още не си е подала плана. Това е България на Радев. Това е едноличната диктатура, коментира Борисов.

Неслучайно журналистите ни питаха преди изборите, ако си спомняте: Страх ли ви е от служебно правителство? Откъде може да им дойде на акъла на журналистите такъв въпрос? Значи и те са знаели, и са предчувствали, че единствената опозиция на това правителство всъщност е ГЕРБ. Единствената. Но това е жесток, повторен шамар, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Първият шамар бе за ваксините. Виждате - в Русия мерките се затягат много. Помните, нас ни караха да купуваме руска ваксина. 17-18 хил. са болните в Русия днес. И затягат мерките. Вдигнаха се болните във Великобритания, около 10 хил. Новите щамове идват. Ние имаме 2,7 млн. ваксини, подсигурени от нас, и то от цялата палитра - Янсен, Пфайзер, Джонсън, Астра, Модерна, кой каквото иска. Те и това го унищожиха. И както виждате, другите държави вече имат планове за възстановяване, ползват парите, за да си поддържат народите, а те са се съсредоточили само в злоба, ярост и нарушаване на законите. Така че много разчитам на вас, младите хора, на тези, които искат да си градят държавата, защото това е голям провал. И те и в други неща ще се провалят, продължи той.

Ама кой ги напада? Те ни нападат нас непрекъснато. Кой напада? Че го питали защо като ти дават подарък, аз разбирам, дават ти подарък, прегръща се, целуваш се, благодариш, що си пишат листчета, какво слагат в джоба? Какво си пишат? Благодаря ти? Е, нас на идиоти ли ни правят? Пише му - благодаря, онзи го прибира в джоба, махат телефоните. Ако приемаме, аз съм доверчив човек,че са искрени -  дават си подаръци, поздравяват се. Но това разследващите медии не ги интересува защо си пишат благодарността на листче - за да не забрави. Слага благодарността в джобчето, и от време на време вади и си вика - о, аз съм благодарен, на тази дата съм благодарен, коментира още Борисов. Той напомни и, че днес вътрешният министър Бойко Рашков е поискал той да бъде разпитан.

Първо има закон, избирателен. Второ - аз искам да отида, въпреки че като кандидат депутат съгласно закона има още две седмици, могат да ме викнат на 12-и, ако искат. Министърът ми обявява, че ме призовава и аз ще отида да питам какво има от 2009 г. Едно време, когато партията на Бойко Рашков управляваше, казваха влизаш в "Милицията", и колите бяха жълто и синьо, и казваха, че влизаш жълт, излизаш син. Тази покана е да сплашат всички вас", категоричен бе  Борисов. И попита насъбралите се хора около него дали ги е страх. Всички обаче бяха категорични, че не ги е страх.

От 2009 г.! И то какво правил Миро Найденов, за да могат и мен да ме оцапат. Гледайте какви компромати - че ще ядем човека! А той човекът си е жив и здрав, и жена и деца, всички са живи и здрави, но всичко това е по новините. Бойко да бъде извикан на разпит... Това е внушението, за да ви подплашат. Всичко, което говореше Радев преди няколко месеца, сега го правят те. Аз се чудех откъде им идва на акъла да говорят за диктатори, за юмруци, за мутри. Днес обаче е хубав ден, искам да се натоварим на максимум", каза той. Подчерта, че демографията се бори с малки деца и посочи малчугани от тълпата.

Няма от какво да се срамуваме. Всички лидери от Европа са били по няколко пъти в България. Аз съм единственият българин, бил два пъти на камината в Белия дом. И при президент демократ, и при президент републиканец. От Берлин до Кремъл, от Лондон до Париж. В един ден ме приемаха президентът на Франция и премиерът им сутринта, а следобед канцлерът и по-късно президентът на Германия. Как се прави това в протокола, знаете ли? Ако не те знаят на малко име и не си направил много, няма как. Виждате другите партии само мълчат, разказа още Борисов.