Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефан Янев пристигна в родното си село Поповица, където не е ходил от дете. Снимка: Авторът
Стефан Янев пристигна в родното си село Поповица, където не е ходил от дете. Снимка: Авторът

От Румен Златански

Интересно е да кажат за кого води предизборна кампания служебното правителство, след като то е политически необвързано. Така отговори премиерът Стефан Янев на обвиненията, че ръководеният от него кабинет участва в кампанията. Той подчерта, че правителството изпълнявало своите задължения по подготовката на предстоящия вот и се стремяло да решава проблеми на държавата и хората.

По думите му подготовката за изборите вървяла много добре и по данни на ЦИК 9600 машини вече са готови. До края на другата седмица ще бъдат оборудвани със софтуер още 1500. По повод на атаките, че на отговорни постове в митниците се назначават хора, извършили нарушения в миналото, премиерът бе категоричен - ако това се докаже, те ще бъдат отстранени незабавно.

Стефан Янев пристигна в родното си село Поповица, Пловдивско, където разговаря с 30 кметове на малки населени места, а след това ще поздрави съселяните си на събора.

Срещата му с кметовете е в местното читалище "Пробуда".

"Кметовете на малките населени места са най-ощетени при разпределянето на средствата. На практика те зависят изцяло от управниците на общините и местните парламенти и много често не получават необходимото финансиране. Ще обсъдим тези проблеми. Разбира се, не може да ги решим бързо, но все пак трябва да се започне отнякъде", заяви Янев.