Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ставам разследващ гражданин Борисов заедно с Томислав Дончев и Деница Сачева на брифинг на ГЕРБ

Борисов за разпитаните в МВР прокурори: Целта съм аз

ГЕРБ внася жалба до ЦИК срещу действията на служебното правителство

Разследващ бивш премиер или разследващ гражданин ще става Борисов. Това каза той по време на брифинга. "И ще съм много добър в тази си дейност. Като главен секретар на МВР имах 90% одобрение. Ще видите какви митничари са си назначили, покровителствали контрабандата. Аз тях ги знам, половината съм ги арестувал", каза бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг на партията му. Той припомни за тировете с контрабандни цигари, които минавали граница, а цигарите се търгували на женския пазар.

"Целта съм аз!" Това заяви още Борисов по повод разпита на бивши прокурори и следователи от днес сутринта в МВР. По информация на "24 часа" един от разпитаните е бившия градски прокурор на София Николай Кокинов, а разпитите са във връзка със случай от преди 12-13 години.

"Поразучих малко, защото те подписват декларация, че няма да разпространяват. Става въпрос за някакъв сигнал от 2009 г. Нито го познават тоя човек, нито го знам. То се оказа, че е от друг човек сега, защото този, за който твърдяха от началото, работи в одита на Министерство на здравеопазването. Той е член от много години. А някой чул, бил уволнен някога през 2009 г. и аз трябва да си спомня някой дали е идвал през 2009 г. при мен. Сега разиграват целия тоя цирк, целия този панаир, не срещу прокурори, следователи или бизнесмени, целта съм аз", обясни Борисов по време на брифинг в централата на ГЕРБ, на който се появи неочаквано по средата.

Припомняме, че в началото на месеца служебният вътрешен министър Бойко Рашков разказа, че Борисов оказал натиск върху следовател по дело, за да спаси свой министър от влизане в затвора. Случаят бил иманно от 2009 г., посочи тогава Рашков. Служебният министър разказа и за своя среща с анонимен свидетел, който твърди, че Борисов го е заплашил с думите: "Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо."

"Никога от моята уста такива изречения, че ще пращам някого някъде не са изричани. Нямам спомен никакъв. Не го познавам. Не го знам и не искам да го знам", каза Борисов и предложи да бъде подложен на детектор на лъжата.

Според него ще бъде извикан на разпит в края на предизборната кампания, "за да има панаир". "Заклел съм се, че нямам кюлчета. Те ме заснеха, монтираха и удариха. Това е краят на един дългопланиран сценарий", обясни още лидерът на ГЕРБ.

"В момента съчиняват. Искат да направят нещо, защото всичките им приказки са за корупция. Ходиха източиха язовира, за да се снимат. Източиха го! За да си направят снимка. Дъждовете ще свършат, ще дойдат жегите през август. Помните миналата година. Даже сега се замислям дали и на "Студена" не ни направиха този номер да го източат на времето", каза още Бойко Борисов, като засегна скандала с видеото на служебния министър на икономиката Кирил Петков, в което той показва язовир "Пазар дере".

От ГЕРБ определиха действията на служебното правителство като предизборно мероприятие. Затова и внасят жалба до Централната избирателна комисия срещу правителството, което "безсрамно се занимава с агитация", заяви зам.-председателят на партията Томислав Дончев.

Борисов поздрави президента Радев за рождения ден и пожела на Слави Трифонов успех като му пожела да стане премиер. "Сложил съм над 15-20 млн. подписа като отговорно лице. Много искам да видя Трифонов като премиер, защото е много лесно да стоиш от страни и да твърдиш, че носиш отговорност", заяви лидерът на ГЕРБ.

Той изрази разочарование от ваксинационния план, който не вървял по график. "Трябваше да дойде еврокомисаря да им отпере шамара, че те ще им правят плана за ваксинация", каза Борисов по повод вчерашната визита у нас на здравната еврокомисарка Стела Кириакиду.