Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Къщата, където живее Крум Йорданов.
Къщата, където живее Крум Йорданов.

40-годишният Крум Йорданов, който бе арестуван за обира на банков клон в Дупница, е откраднал долари, евро, левове и паунда, на обща стойност 54 хил. лв. Това стана ясно преди минути от брифинг на прокуратурата в Дупница.

Мъжът, който е бивш полицай, нахлу вчера около 14,10 ч в банковия клон, но едната касиерка успяла да го заключи вътре. Той събрал от бюрата банкнотите и ги увил в тениска. Не е разбивал каса. Стрелял в ключалката, за да се измъкне и избягал навън. При излизането си порязал ръката на счупено стъкло на вратата. След по-малко от 2 часа е задържан. Направил самопризнания и показал къде е скрил парите - край реката в краен квартал на града. Йорданов има разрешително за носене оръжие. В офиса са намерени 6-7 гилзи. Не е намерено обаче оръжието, с което е стрелял и не се знае дали то е законното, което му се полага, или друго.

Мъжът не е криминално проявен. Обвинението, което днес ще му повдигнат е за въоръжен грабеж  на сума в големи размери, като деянието е с висока степен на обществена опасност и извършено с особена дързост и разследването ще бъде прехвърлено към Окръжна прокуратура, каза административният ръководител на Районна прокуратура - Кюстендил Галина Димитрова.