Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ученик от професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив обяснява на Румен Радев как се познава дали млякото е заразено. СНИМКА: АВТОРЪТ
Ученик от професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив обяснява на Румен Радев как се познава дали млякото е заразено. СНИМКА: АВТОРЪТ

Партиите да са много внимателни в предизборната кампания, да не се нападат неоснователно и да търсят обединение около ценности, защото после ще седнат един до друг в парламента и ще им се наложи да съставят кабинет. С този призив се обърна задочно към тях президентът Румен Радев от Пловдив вчера. Правителство след 11 юли категорично трябва да има, убеден е той.

Радев коментира и недостига на 1500 машини за вота. “Вярвам, че въпреки тежкото наследство и заварените договорки ЦИК и правителството ще положат всички усилия, за да се гарантира машинният вот. Възвръщането на доверието в изборния процес е основната им задача”, подчерта президентът. От Съвета по сигурност очаквал мерки за осигуряване на честен и прозрачен вот.

В Пловдив Радев посети професионалната гимназия по хранителни технологии, където разгледа лабораториите и присъства на държавен изпит по практика. Ученици му показаха живи клетки на хлебна мая и как се прави анализ на консерви от кисели краставички, вино и мляко. Членове на клуба по журналистика изненадаха Радев с блицинтервю, в което го питаха как е избрал да стане пилот и как е решил да се кандидатира за президент. Радев бе и в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”.