Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Стоичков
Христо Стоичков

Песимистична оценка за състоянието на българския футбол направи легендарният Христо Стоичков. Ицо даде интервю за френското издание “Журнал дьо Диманш” преди контролата на националния ни отбор срещу “петлите”.

Тимът на селекционера Ясен Петров ще играе със световния шампион във вторник на “Стад дьо Франс”.

“В нашия футбол бяха допуснати много грешки. В България пропуснахме възможността да надградим след нашите успехи от 1994 г.

Държавата сметна, че всичко ще се приеме за даденост, а грандовете вече не мислеха за развитие. Изминаха 10 г., откакто бях изваден от българския футбол.

Вече сме твърде назад и ще е изключително трудно да наваксаме”, казва Стоичков в интервюто. Камата говори и за френския национален отбор.

“Той е един от най-добрите в света и следователно е сред големите фаворити за спечелването на европейското първенство. Французите очакват титлата от него, след като бе спечелена световната.

Това става още по-вероятно да се случи със завръщането в състава на Карим Бензема, който е един от най-успешните нападатели в света през последните години.

Знаех, че не е викан по дисциплинарни причини, които не са свързани със спорта. Хубаво е, че този проблем вече е изчистен и Бензема ще участва в турнира”, казва Стоичков.