Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Ройтерс
СНИМКА: Ройтерс

Таткото присъствал на раждането

Меган Маркъл и принц Хари обявиха раждането на дъщеря си Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор. Тя е родена в петък в 11,40 ч в Санта Барбара, Калифорния. Ще я наричат Лили. Това обяви говорителят на двойката, цитиран от "Венити феър". 

„И майката, и детето са здрави и добре и се настаняват у дома“, заяви той.

„Лили е кръстена на своята прабаба, Нейно Величество Кралицата, чийто фамилен прякор е Лилибет. Нейното второ име Даяна е избрано да почете любимата си покойна баба, принцесата на Уелс", добави говорителят.

39-годишната Меган Маркъл е родила бебето в болница "Котидж хоспитал" в Санта Барбара, в югозападния американски щат Калифорния. 36-годишният принц Хари е присъствал на щастливото събитие.

Двойката обяви, че чака второто си дете на 14 февруари.

Лили е осма по ред за трона. Първите седем места остават непроменени - принцът на Уелс Чарлз, херцогът на Кеймбридж Уилям, неговите деца принц Джордж, принцеса Шарлот, принц Луис, бащата на Лили Хари и по-големия й брат Арчи Маунтбатън-Уиндзор.

Хари запази мястото си в линията на наследяване на трона, въпреки че се отказа от кралския си живот, посочва в. "Дейли мейл".

Принц Хари, по-малкият син на британския престолонаследник принц Чарлз, и американската актриса Меган Маркъл сключиха брак в замъка Уиндзор през 2018 г. Година по-късно се роди синът им Арчи.

В началото на миналата година Хари и Меган обявиха, че напускат кралския двор и се местят в Северна Америка. През март тази година, в интервю за Опра Уинфри, разтърсило света, двойката разказа за болезнени обсъждания в кралския двор за цвета на кожата на първородното си дете. Меган увери, че дори е обмисляла самоубийство, на фона на силния натиск, на който е била подложена.