Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илиана Раева. Кадър Нова тв
Илиана Раева. Кадър Нова тв

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева се изказа ласкаво за футболната легенда Христо Стоичков. Тя беше гост в предаването "Събуди се" в ефира на NOVA, където сподели очакванията си за предстоящото европейско първенство във Варна, което ще се проведе от 9-ти до 13-ти юни.

"Това, което прави Христо Стоичков, е спонтанно, случва се за трети път. Познавам го от младо момче. Носи удоволствие това, което прави. Уникален човек с душа и сърце", коментира още Раева по повод на това, че футболната легенда надъха "Златните момичета" преди европейското по художествена гимнастика.

"Отговорността е огромна, а това понякога може да ти изиграе лоша шега. Ние спортистите сме малко фаталисти, готвим се по най-добрия начин. Момичетата да покажат най-доброто от себе си. Работихме много, отдадени са момичетата и техните треньори", коментира Раева.

"Става буквално едно надбягване в художествената гимнастика, едно надиграване на самите конкуренти помежду им, излязохме малко от красотата на художествената гимнастика към трудността. Емоционално е за зрителите, при всяка едно изхвърляне сърцето ти спира, а те следват едно след друго. Трудността е много тежка", добави тя.

"Художествената гимнастика еволюира сериозно, конкуренцията е на висота, силни и интересни гимнастички има в целия свят, в индивидуалното - Италия, Русия, Беларус, България, Израел. В ансамблите също има много жестока конкуренция. Този емблематичен отбор от Рио остави следа в душите на хората, но дойде един изключителене треньор в лицето на Весела Димитрова. Направи една прекрасна селекция и буквално влезе с взлом в художествената гимнастика. Бранимира Маркова също е отличен специалист. Работят като спартанки, като в казарма. Това е един цялостен процес".