Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Трябва да престанем да бъдем „Дисниленд" на корупцията Христо Иванов КАДЪР: bTV

„Бойко Борисов е най-сериозният фактор за несигурност и нестабилност. Трябва моментално да слезе от политическата сцена. Гешев също трябва моментално да си подаде оставката“, каза лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Корупцията ни струва не просто директно, тя ни яде бъдещето и всяко усилие, което полагаме“, допълни Иванов.

Той призова служебното правителство и новото ръководство на ДАНС да наложи ответни и аналогични мерки срещу същите хора, срещу които беше приложен Законът „Магнитски“ в САЩ.

„Американското правителство прави приятелски жест към България. Тук става дума за колективна несигурност“, допълни Иванов.

„Основното лице на това загубено десетилетие е Бойко Борисов. Тези неща не бяха разследвани и другите лица, които носят отговорност, са Иван Гешев и Сотир Цацаров преди него. И сега прокуратурата излиза и казва, че ще разследва – това е комично. Този човек трябва да си подаде оставката, за да започнем да възстановяваме доверието в прокуратурата“, каза още Иванов.

Лидерът на „Демократична България“ добави, че страната ни трябва да започне да реконструира имиджа си и да престанем да бъдем „Дисниленд" на корупцията.