Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даниел Митов, Бойко Борисов и Екатерина Захариева Кадър: Фейсбук
Даниел Митов, Бойко Борисов и Екатерина Захариева Кадър: Фейсбук

Лидерът на ГЕРБ отрече да познава плеймейтката Маги Бадер, сочена за Мата Хари

Бившият премиер пипал златно кюлче само веднъж в живота си, в трезора на БНБ

Пълна подкрепа за санкциите на американското финансово министерство по закона "Магнитски" към Васил Божков и Делян Пеевски, изрази лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. Той обясни, че е в очакване нашите правораздаващи органи на базата на фактите и доказателства да продължат в тази посока на разследвания.

"Не мога да проумея недомлъвките на някои политически лидери. Аз моите отношения с Пеевски отдавна съм ги заявил и те са чисто политически и винаги са били свързани със смесените райони и винаги сме подпомагали различните кметове от ГЕРБ, а те там са само на ДПС. Нито имаме фирми, нито имаме общ бизнес. Никога не сме получили стотинка от лицето Божков", каза още Борисов.

Той разказа за доброто сътрудничество и неговото правителство с Америка. "С президента Обама в Белия дом начертахме плана за борба с тероризма и ние първи признахме военното крило на "Хизбула" за терористична организация. Миналата година с президента Тръмп сме обсъждали всички геополитически проекти и сме имали пълно съвпадение на общите интереси. Превъоръжаването на армията с Ф-16, а само месец преди да напуснем управлението подписахме 2 стратегически меморандума с помощник държавните секретари по 5G и по стратегическата отбрана. Винаги като партия сме поддържали най-добри отношения с колегите от САЩ", каза Борисов.

Той цитира президента Радев от 9 юни 2020 г.: "Смущаващо е, че Божков звучи по-убеждаващо от неговите обвинители" и попита как държавният глава ще обясни назначенията на хора свързани с Божков и Орешарски.

"Ако трябва да поемем вина за нещо, това е за нашия зам.-министър и член на ГЕРБ Манолев. Когато избухна скандалът с къщите за гости той бе отстранен като министър и изведен от партията, а Илко Желязков Захариева го е уволнявала 2 пъти. Аз с него не съм се виждал", каза още лидерът на ГЕРБ и отбеляза, че политическият му успех се дължи на борбата с престъпността и корупцията.

Той разкритикува служебното правителство, че все още няма изнесени доказателства по скандала с подслушваните политици. Посочи, че вече има и първа оставка - тази на началника на кабинета на вътрешния министър. Припомняме, че това е Елена Фичерова. Назначението й предизвика остри реакции, защото тя е сред учредителите на партията на Васил Божков "Българско лято" и дори е в управлението на партията. "Напуска след като вече всичко, което я е интересувало в МВР и службите го е взела, за да информира този, който я е пратил там", каза Борисов. Според него трябва оставката си да подаде и шефът на НАП.

  Борисов опроверга тезата на служебния кабинет и президента, че партията му е оставила много лошо наследство при управлението си.

Вчера Европейската комисията обяви, че България е единствената страна без макроикономически дисбаланс. "Уважаеми приятел' Василев, какво значи това? Това източен бюджет ли е? Извинете се! Това е почтено. Извинете се и за началника на НАП! Извинете се и за ББР! То е в цветущо финансово състояние и се обслужват кредитите. Или тук е в ход друг сценарий? БСП е рекордьор по фалиране на банки. При всяко тяхно управление по една банка пада. Дали не върви такъв сценарий", коментира Борисов.

България, Дания и Швеция са единствените страни без свръхдефицит, посочва ЕК. "Само Дания и Швеция са нашите конкуренти. И трето България е готова за Шенген. С кое да се срамуваме? С кое да не сме горди", попита председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов предупреди, че служебното правителство с промените на шефове във всички сектори ще доведе до провал на изборите. С тези машини, в толкова секции да бъдат проведени изборите. Не искат да броят квитанциите", каза още той.

По-хубава, по-сърдечна среща сме нямали. От месеци сме работели по тези теми, които се опитват да ни пришият, коментира Борисов и срещата с от вчера с американската посланичка Херо Мустафа.

Борисов посочи, че от месеци не се е срещал с главния прокурор Иван Гешев. По думите му от много месеци не се е срещал и с Делян Пеевски, а последната им среща била по повод смесените райони. "Така както Христо Иванов и Йордан Цонев си гукаха, приемете, че и ние сме си говорили. Срещите са провеждани или в МС или в "Бояна". Провеждал съм срещи там даже и с Карадайъ", коментира още лидерът на ГЕРБ.

Той не пожела да посочи името на Мата Хари - жената, която е била в спалнята на бившия премиер в правителствената вила, както стана ясно от снимки и видеа, изпратени до медии миналата година, а по-късно бяха спрягани имена на известни жени в страната. Той отрече тази жена да е плеймейтката Маги Бадер, както посочи агробизнесменът Светослав Илчовски в парламентарната комисия по ревизия на властта.

"Как набедиха едно момиче. Как един да не му давам квалификации. Не само, че е набедена. Представете си вие да сте семеен човек и да се посочи, че сте моя любовница. Аз никога не съм я виждал и чувал. Как на базата на един компромат извикаха едно момиче да я унижат. Никога не съм я виждал, не я познавам, "Добър ден" не съм си казал", заяви Борисов и добави, че не е казвал име и пред прокуратурата, защото все още има съмнения коя била жената в спалнята му.

За снимките с кюлчетата пък каза, че единственото кюлче, което е пипал в живота си е било в трезора на БНБ. "Аз кюлче съм пипал само веднъж в живота си. Бях в БНБ да видя трезора, там са натрупали кюлчетата на едни големи пелети. И имат една приказка: "Ако може някой да повдигне едно кюлче с два пръста остава за него." Това е единственият път, в който съм пипал кюлче", посочи той.