Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Таен клип с участието на пет проститутки го принуди да се откаже от трона си във Формула 1

Алчните за сензации журналисти не могат да си представят какво точно ми причиниха. Бях ужасен да се видя на първа страница. Личният ми живот беше жертва на нагъл обир. Животът ми се промени. Не, по-точно е да се каже, че животът ми бе съсипан", заяви през 2009 г. Макс Моузли на излизане от съда, където беше повел една от най-зрелищните битки срещу таблоидите на Острова.

Накрая излезе победител от нея, но май загуби войната. До последно беше сочен от тълпата като човека, който разруши безупречния си имидж заради

секспарти с няколко проститутки

и нацистки униформи.

Смъртта има великата сила да отмива и хубавото, и лошото. 81-годишният бивш шеф на Формула 1 заспа своя вечен сън и повече няма да му се налага да се оправдава за старите грешки. Защото последната част от живота му премина точно в това – неистово отричане на симпатиите му към Хитлер, към нацистите и към всички зверства, които те извършват през Втората световна война.

Да споменем с няколко думи зрелищния сексскандал, който избухва през 2008 г. Вече несъществуващият, но много силен по онова време вестник News of the World публикува на първа страница сензационни кадри от тайно записано клипче с участието на Макс Моузли и пет проститутки.

Изданието разказва, че босът на най-елитния автомобилен спорт платил 2500 лири на красавиците, които му гостували в баровския му апартамент, оценен на 2 млн. лири. Момичетата първо облекли гестаповски униформи и започнали да го "изтезават", а след това на свой ред се пременили в сценично облекло, наподобяващо

униформите от концлагера “Аушвиц”,

и били подложени на различни унижения от страна на своя домакин.

Пикантният материал преобръща с главата надолу живота на британеца, който до този момент се радва на почти безупречна професионална кариера и управлява с твърда ръка Формула 1 въпреки спорадичните скандали с други големи имена в спорта. Сексскандалът най-сетне дава основание на враговете му да го свалят от трона след 16-годишно управление.

"Някои хора вложиха много сили и средства, за да ме очернят и да ми отнемат по нечестен начин председателския пост във FIA. Оттеглих се в името на мира във Формула 1. Твърде дълго удържах на тежки атаки от хора, които уж ми бяха приятели. Уморих се", каза Моузли, когато през 2009 г. сдаде властта в ръцете на Жан Тод.

Вече пенсионираният началник не остава без работа. Насочва цялата си енергия срещу хората, които са му причинили толкова много страдания.

Моузли наема детективи, които да намерят човека, стоящ зад кампанията за очернянето на имиджа му.

В скандала е намесен и агент

на легендарната британска спецслужба MI5. Човечецът обаче също е жертва на разразилата се буря, тъй като се оказва, че жена му е една от проститутките, които отиват да лудуват с Моузли.

Вече пенсионираният бос наема куп скъпоплатени адвокати и започва тежка съдебна битка с таблоидите. Дори успява да привлече на своя страна актьора Хю Грант, който също свидетелства в полза на твърдението, че папараците не могат безнаказано да се разхождат из личните тайни на популярните хора.

В крайна сметка Макс Моузли спечелва делото срещу News of the World, а след това печели битката и срещу германския "Билд". Финансовото обезщетение е направо смешно на фона на богатството на британеца, но той е удовлетворен, че е постигнал победа, която ще позволи на други популярни хора да се защитят подобаващо, ако някой реши да вади мръсните им тайни от килера.

Победата му в съда

обаче така и не успява да убеди обществото, че секспартито с нацистки сюжет е било плод просто на лошо моментно хрумване.

През целият си живот босът на босовете в автомобилните спортове не успява да се изчисти от подозренията, че симпатизира на хората, извършили ужасни престъпления срещу човечеството по време на Втората световна война. Скандалните разкрития в британския таблоид са поредното петно в и без това тежкото му фамилно наследство. Баща му Осуалд Моузли е потомствен аристократ и политик, който създава Съюза на британските фашисти. Таткото е силно запленен от

идеите на

Адолф Хитлер

и дори го кани на сватбата си, а след края на войната си пати сериозно заради тази си привързаност.

Синът му също е обвинен, че целенасочено продължава традициите на рода си, след като става ясно, че редовно посещава сбирките на младежкото фашистко движение. Именно там младият Макс се запознава с бъдещата си съпруга Джийн, която

го запалва по автомобилните спортове

След избухването на сексскандала Джийн Моузли застава на страната на мъжа си и не иска развод. Тя през целия си живот изключително умело успява да се пази от камерите на папараците. За нея се знае, че се отказва от гоненето на кариера и слава и предпочита да пази семейното огнище.

С Макс Моузли създават двама сина – Александър и Патрик. През 2009 г. Александър умира на 39-годишна възраст след свръхдоза наркотици.