Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

13 ивици по родното Черноморие ще развеят това лято "Син флаг", 11 от тях са по Южното Черноморие. Екологичният приз се дава ежегодно на крайбрежни дестинации, постигнали най-високо качество на водата, съоръженията, безопасността, екологичното управление.

От миналата година на плажовете със “Син флаг” се прилагат специални мерки срещу разпространението на COVID-19. Ивиците, постигнали световния еко стандарт, са Златни пясъци, Слънчев ден, Свети Влас – Нов плаж, Слънчев бряг - Север, Слънчев бряг - Централен, Слънчев бряг - Юг, Несебър - Юг, Поморие - Изток, Созопол - Централен, Созопол - Харманите, Дюни, Дюни - Юг, Аркутино и единствената, отговаряща на световните стандарти и отличена марина в България – тази в Свети Влас.

От програмата обаче са отпаднали плажовете на Албена и Бялата Лагуна, както и дългогодишните носители на приза Елените и “Оазис”.

От Съюза на собствениците в Слънчев бряг коментират, че наличието на “Син флаг” за ивиците в курорта има голямо значение за туристите, които искат чист, подреден и безопасен плаж.

От Регионалната туристическа камара във Варна пък припомнят, че първенец по такива сертифицирани плажове и пристанища е Испания, следвана от Гърция, Турция, Италия и Франция. Този сертификат е познат на потребителите и когато той присъства в рекламите на една държава, това е допълнителен сигнал за здравословност и екологичност на предлаганите услуги”, смята проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.