Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цените в Златни пясъци започват от 30 лв. за нощувка.
СНИМКА: АРХИВ "168 ЧАСА"
Цените в Златни пясъци започват от 30 лв. за нощувка. СНИМКА: АРХИВ "168 ЧАСА"

Предлагат и "екстраси" - 7 нощувки на цената на 6

На символичната цена от 1 лв. ще са чадърите и шезлонгите в Албена това лято. За трета поредна година курортът е запазил същите цени за почивка.

Предлагат се различни варианти – само нощувка, нощувка със закуска и вечеря, както и all inclusive. Много от хотелиерите по Северното Черноморие

привличат туристи

с допълнителни

ваучери за масажи и спа. Освен намаления при ранни записвания и специални оферти, популярни са и т.нар. "екстраси", при които пакет, например от 7 нощувки, се предлага на цената на 6. В курорта Златни пясъци цените за нощувка започват от 30 лв., а в Св. св. Константин и Елена тризвезден семеен хотел предлага топ оферта за 12 лв. на вечер до края на юни и по 20 лв. през юли. Допълнителен бонус е безплатната нощувка за деца до 12 г., който много семейни хотели и къщи за гости предлагат.

Офертите за почивка са разнообразни, като тези в големите комплекси са малко по-скъпи от аналогичните в Слънчев бряг. "За разлика от хотелите на юг, тези по Северното Черноморие са една идея по-добре, защото не са толкова големи. Това позволява да се поддържа малко по-висока цена.

Индустриалният туризъм с големи хотели мастодонти

с по 3000 - 4000 легла пострада най-много в кризата", коментира председателят на Регионалната туристическа камара във Варна Илин Димитров. И добавя, че през 2020 г. е отчетен спад в туризма със 75 % спрямо 2019 г., въпреки надеждите, които се възлагаха на българските туристи. "Българите можем да запълним до 25 % от базата, и то ако повечето от нас почиват на море.

За щастие вече дойдоха румънците,

след тях са гостите от Гърция и турците, поляците също имат траен интерес, казва Илин Димитров. Признава, че българският турист дълги години е бил неглижиран и основната причина за това е, че хотелиерите предпочитат да работят с туроператори, които водят хиляди гости организирано.

"Освен това българите искат да отидат да видят как е в Гърция, в Турция. Миналото лято нямаха тази възможност и останаха тук. Видяха нашия туристически продукт и

си пролича кой е работил по-добре

На юг от Слънчев бряг хотелите бяха пълни и се радваха на най-добрия си сезон през последните 5 г." , коментира председателят на Варненската туристическа камара.