Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Андрей Райчев
Андрей Райчев

Службите за сигурност плачат за реформа, но не с бомбастични изявления, заяви социологът

Служебното правителство действа много енергично, някои от министрите - много сполучливо, но имат своята слабост - министърът на вътрешните работи. Той е лъжицата катран в иначе поносимата супа, каза социологът Андрей Райчев по БНТ.

"Първо се заплита от скандал в скандал, второ това по дефиниция е мълчалива фигура, той трябва да говори умерено, ясно и най-вече с факти. А той заема половината от шоуто на правителството. Току каже нещо, което после трябва да се взема назад, да се правят уговорки."

Не може да излезе и да каже за предишния премиер, че той казал на някакъв човек и според този човек е едва ли не човекоядец. Африканска работа. Безобразие. Не може така. Много приказки и няма резултат, аргументира се Райчев.

Излезе традиционната тема - подслушванията. Могат бомбастично да хвърлят - и съм сигурен че са прави - има подслушване на опозицията; но подслушване - и не само подслушване, и снимки имаше за премиер. Живеем в отвратителна обстановка, в която премиер може да бъде сниман в спалнята си и това да излезе по всички телевизии, подслушван преди това... Да не говорим за опозицията, щом с премиер е така. Последният начин да прекратим това е с бомбастични изявления, смята Андрей Райчев.

Какво е това - ти си шеф на ДАНС и бягаш в някакви дългосрочни отпуски, това е абсурдно. Службите за сигурност плачат за реформа, за много сериозен парламентарен контрол. Парламентът трябва да направи сериозна комисия. Трябва да се прекрати репресивната атмосфера. Тук има и неприятна отмъстителност. Ние не искаме да отмъщаваме, не искаме да направим на ГЕРБ това, което те упрекват ГЕРБ че прави, те ще правят същото ли, попита Райчев.

Според него сега ГЕРБ също преувеличават, говорят прекалено много, но част от реакцията им е разбираема. Ако протестърите си въобразяват, че с тази патаклама ще срутят ГЕРБ, бъркат, заключи социологът.