Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Все още има хора, които няма да кажат “умирай бе, суха съчка, маските са създадени, за да не ходим на чалготека”

Откакто минах през невинното грипче на мангърката взех да се интересувам от това как COVID създава различно поведение в социалните мрежи.

Извън съветските тролове от групи, като “Измамата c0vid” и подобни лунатици се появи нов феномен - групи за здравни съвети и споделяне на проблемите на болестта.

Член съм на тези групи. В тях реални хора с реални проблеми (а не идиоти, които са сменили злите норвежки джендъри с химическия пневмонит) получават помощ и съвети от реални лекари.

Вътре, в тези групи се случва това, което не се случва в здравната ни система.

Например - петък вечер е. Вие сте болен. Правите си снимка и кръвни изследвания, но личния ви лекар си е бил камшика. А и да не го беше бил, ще ви лекува по телефона и по вайбър.

Тогава вие поствате вашите резултати и лекарите в групата разчитат и анализират вашите резултати и ви успокояват.

Има такава група и за ваксини - по същия начин там лекари дават съвети за тояа коя ваксина да изберете, какви са страничните ефекти, какво пише в световна научна литература (а не във видеата на Джуди Майковиц) по въпроса.

Следя групите от два месеца. И съм впечатлен от младите лекари, които нон стоп отговарят и помагат. Yoanna Slabakowa, евала, виждам труда ти постоянно, браво! Другите лекари в групите не познавам, но и те са постоянно на линия.

Изводите са няколко:

- здравната ни система е бъгната в основата - връзката “пациент - личен лекар”

- социалните мрежи решиха един важен проблем - да ви успокоят, когато не можете да пробиете “безплатната” ни здравна система

- все още има хора, които няма да кажат “умирай бе, суха съчка, маските са създадени, за да не ходим на чалготека”

Изобщо - освен мангъроиди, лунатици и рубладжии, в цялата ситуация се оказа, че има и свестни и отдадени на професията си хора. Браво! Това ми връща мъничко надежда, че все пак не сме напълно обречени на чалга, тъпотия и истерична злоба.

От фейсбук