Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Откакто минах през невинното грипче на мангърката взех да се интересувам от това как COVID създава различно поведение в социалните мрежи.

Извън съветските тролове от групи, като “Измамата c0vid” и подобни лунатици се появи нов феномен - групи за здравни съвети и споделяне на проблемите на болестта.

Член съм на тези групи. В тях реални хора с реални проблеми (а не идиоти, които са сменили злите норвежки джендъри с химическия пневмонит) получават помощ и съвети от реални лекари.

Вътре, в тези групи се случва това, което не се случва в здравната ни система.

Например - петък вечер е. Вие сте болен. Правите си снимка и кръвни изследвания, но личния ви лекар си е бил камшика. А и да не го беше бил, ще ви лекува по телефона и по вайбър.

Тогава вие поствате вашите резултати и лекарите в групата разчитат и анализират вашите резултати и ви успокояват.

Има такава група и за ваксини - по същия начин там лекари дават съвети за тояа коя ваксина да изберете, какви са страничните ефекти, какво пише в световна научна литература (а не във видеата на Джуди Майковиц) по въпроса.

Следя групите от два месеца. И съм впечатлен от младите лекари, които нон стоп отговарят и помагат. Yoanna Slabakowa, евала, виждам труда ти постоянно, браво! Другите лекари в групите не познавам, но и те са постоянно на линия.

Изводите са няколко:

- здравната ни система е бъгната в основата - връзката “пациент - личен лекар”

- социалните мрежи решиха един важен проблем - да ви успокоят, когато не можете да пробиете “безплатната” ни здравна система

- все още има хора, които няма да кажат “умирай бе, суха съчка, маските са създадени, за да не ходим на чалготека”

Изобщо - освен мангъроиди, лунатици и рубладжии, в цялата ситуация се оказа, че има и свестни и отдадени на професията си хора. Браво! Това ми връща мъничко надежда, че все пак не сме напълно обречени на чалга, тъпотия и истерична злоба.

От фейсбук