Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Венелина Гочева. Кадър БНТ
Венелина Гочева. Кадър БНТ

Слушайки служебния премиер, той потвърди моето усещане, че служебнжото правителство говори за нова държава, новиш правила, новая идминистрация и по-малко за избори. Според мен посоката трябва да бъде много точна, да няма предозиране.

Това заяви шефът на “Медийна група България” Венелина Гочева в предаването "Панорама" по БНТ по повод интервюто на Стефан Янев по обществената медия. И допълни:

Да, след 2 месеца служебното правителство може да си отиде или не, но нито Бойко Борисов ще се върне за следващите 10 или 4 години, нито Слави Трифонов и Христо Иванов ще дойдат за такъв период. Оттук нататък предстои една въртележка и адски е важно кой е в нашата администрация. Премиерът не спомена думата "уволнение", това е много важно, помислете си кои качествени администратори ще се съгласят оттук нататък да влизат в тези учреждения - НАП, митници, ако следващото управление след 1 година ги обвини  в същото в което обвиняват сегашната администрация, която си тръгна.

Това, което ми направи впечатление преди да вляза е, че в същия кабинет, където сте правили интервюто днес, са били двамата шефове на спецслужби - на ДАНС и на разузнаването. Ако е прав "24 часа" и неговият сайт, те са отказали да си подадат оставките и това поставя правителството в една сложна ситуация. По принцип подслушванията в България са ефектна тема, но тя никога не стига до край.

Днес си направих труда да видя, че преди няколко години са освободили първите обвинени за подслушванията по времето на Иван Костов като премиер, а когато главният прокурор Филчев обвинява Атанас Атанасов като шеф на контраразузнаването в подслушванията, по късно самият Атанасов, днес политик, е обвинен по времето на Сакскобургготски, че служи на чужди разузнавания. Идва историята с "червеите" по времето на на Орешарски. И нито едно не е било потвърдено с ясни факти. Няма да има факти и доказателства и сега, но сигурно ефектната тема ще повлияе на изборите. Не съм генерал и не мога да кажа така леко, че шефовете на спецслужби са служили на чужди интереси, не ми се иска да го вярвам.

Очаквайте подробности.