Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Този тип хора, които сами са избрали да са обслужващ персонал няма как да бъдат сменени, за да се измине пътя към доверието към институциите. Тези хора не могат да не си тръгнат. Не може шефове на разузнаването да бойкотират работата на един кабинет. Това каза пред БНТ Христо Иванов, лидер на "Демократична България".

"Не сме готови да подкрепим всяко назначение. Все още сме в първите дни на служебния кабинет, нека дадем толеранс. Назначение на хора свързани със социалистическите тайни служби, хора свързани с лобита, с ДПС, с Русия не са нещо, което може ние да подкрепим. На този етап ще се въздържа от имена, искам да има градация. Да дадем шанс на служебното правителство да си намери мярата. Искам да дам първия сигнал, че не можем да подкрепим всякакви назначения", каза още той. 

"Ще ми бъде много интересно дали министър Рашков ще провери дали са подслушвани политически полицаи или не", каза още лидерът на ДБ.

"Служебните кабинети са кризисни кабинети. ДБ има решение да не излъчва свои представители в състава на тази администрация. Ние смятаме, че част от условията за успех на служебното правителство е неговата неутралност. Наши представители не следва да поемат такива функции. Тези които го правят го правят в лично качество. Ценим икономическия министър, отваря теми като ББР", каза още той.