Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димо Гяуров. Кадър Нова тв
Димо Гяуров. Кадър Нова тв

Бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров коментира в студиото на Нова тв, че много изненадан от поведението на шефовете агенциите за национална сигурност и на разузнаването. Ако са излезли в отпуска, за да не бъдат уволнени, това е най-глупавият начин, заяви Гяуров и добави, че така се създава усещане за бойкот и саботаж на служебното правителство.

„Казах, че трябва да се изчака известно време, за да се уточни ситуацията. За мен е много изненадващо това, което се е случило. И двамата председатели на агенциите ДАНС и ДАР да си вземат по четири месеца отпуск и той да съвпадне. Първоначално мислех, че имат някакви лични ангажименти, но съвпадението не говори в тяхна полза”, смята още той.

„Като че ли от думите на коментаторите в обществото се наложи разбирането, че това е някаква форма на бойкот и саботаж. Ако това действително се възприеме по този начин, според мен, техният по-нататъшен път в двете агенции е приключен”, допълни Гяуров.

ДАНС на практика може всичко – да вика хора на разпити, подслушване, анализ и т.н., коментира Димо Гяуров. На въпрос на водещия Виктор Николаев дали това не превръща агенцията в опасност, бившият шеф на разузнаването отговори: „Теоретично и всяко министерство може да е опасно, ако вкараме в него недобросъвестни хора“.