Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Условни присъди за семейство "ало" измамници, завлекли над 66 хил. лв.

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова и двама съдебни заседатели, призна за виновни в измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай жена на 35 години и нейния мъж, на 44 години, и двамата от София.

През периода от 05.07.2013 година до 22.07.2013 г., в условията на продължаващо престъпление, в съучастие като извършител и помагач, и други, неустановени по делото лица - извършители, с цел да набавят за себе си и за другите имотна облага, са възбудили заблуждение в петима души, от Смолян, Пловдив и кюстендилските села Радловци и Раждавица, че техни близки имат здравословни проблеми и са изпратени от лекар да получат парични суми за лечението им, като са им причинили имотна вреда в общ размер от над 66 283  лв. Жени от селата Радловци и Раждавица, Община Кюстендил са въведени в заблуждение, че дъщерите им са със счупен крак и парите са необходими за операция. Първата е предала на извършителката 1 500 евро и 2 800 лв., а втората – 2 000 лв.

За извършеното престъпление, РС – Кюстендил налага на Милена Д. и Стоимен Д. наказания от по 2 години „лишаване от свобода“, изпълнението на които се отлага за изпитателен срок от 4 години. Към момента на деянието, подсъдимите са неосъждани. Двамата са признали всички факти и обстоятелства от обвинителния акт на Районна прокуратура – Кюстендил и делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие.

Районен съд - Кюстендил уважи и предявения граждански иск, само от един от пострадалите- мъж от град Пловдив, на стойност 54 000 лв.
Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 15 – дневен срок.