Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Той побягнал, защото се страхувал баща му да не разбере, че е в България. Измил кръвта по себе си в автосервиз. Там обаче "агресивен човек" искал да го заключи в тоалетната, след като го накарал да си "махне якето, чорапите и гащите"

В момента, в който с периферното зрение мернах червен светофар, се обърнах към Кристиан. Видях, че той е задрямал зад волана и клюмаше. Опитах се да направя нещо и тогава последва удара. Той беше силен като взрив. Това разказа пред Софийския градски съд (СГС) Георги Иванов, който е син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. 

Георги, който живее в Италия, бил заедно с Кристиан и годеницата му Симона при катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. 

Трагедията стана на 19 април миналага година. Кристиан и Георги се запознали в Канада. През април миналата година Георги гостувал на няколко пъти в дома на приятеля си. Той бил и на партито по случай рождения ден на Симона, което се провело в къщата на Кристиан на 18 април.  

Георги Иванов обясни и защо веднага е напуснал мястото на трагедията.

"Баща ми не трябваше да разбира, че съм в България. Със сълзи на очи им казах (на Кристиан и Симона - б.р.), че трябва да си тръгна, че нямам друга опция", обясни Георги. Той започнал да търси в колата си якето и телефона си. Щом ги намерил, побягнал по една малка уличка, която го отвела до автосервиз. Имал кръв по себе си и помолил да се измие в автосервиза.

Когато излязъл от тоалетната, го пресрещнал "агресивен човек". Той го накарал да си свали якето, гащите и чорапите и да влезе в тоалетната, за да го заключи. 

"Аз го молих да ме пусне", каза Георги. Накрая все пак го пуснали. Тогава Георги се отдалечил няколко метра, скрил се зад една кола и се обадил на приятел, който след 15 минути дошъл с такси да го вземе. 

На другия ден Георги се явил в полицията, придружен от адвокат.  

Младежът разказа още, че Кристиан пиел чай за успокоение, защото много се притеснявал преди изпит. В напитката имало съставката CBD, която се извлича от конопа и се продава свободно на пазара.

В италианския град, в който Георги живеел, чай с тази съставка се продавал в над сто магазина. Самият той също на няколко пъти пиел тази напитка, когато бил в Италия, за да заспи по-бързо. 

  Вечерта преди инцидента Кристиан казал, че ще си приготви от този чай.

И двамата обаче не употребявали алкохол без повод. 

Георги Иванов ( с шапката и очилата) дойде в съда с адвоката си Васил Крумов (на преден план)
Георги Иванов ( с шапката и очилата) дойде в съда с адвоката си Васил Крумов (на преден план)
Георги Иванов (с бялата риза) и Кристиан (крайният вдясно) в съдебната зала
Георги Иванов (с бялата риза) и Кристиан (крайният вдясно) в съдебната зала
Кристиан Николов
Кристиан Николов
Кристиан разговаря с адвоката си Константин Симеонов (със светлото сако).
Кристиан разговаря с адвоката си Константин Симеонов (със светлото сако).
СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив