Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефан Янев
Стефан Янев

Почтеност, прозрачност и професионализъм ще е мотото на служебния кабинет. Най-важен акцент в работата му ще е отстояването на върховенството на закона. Това обяви служебният премиер Стефан Янев в първото си слово като такъв, след като президентът Румен Радев представи служебното правителство на тържествена церемония на "Дондуков" 2 преди минути.

Висока чест, но и огромна отговорност - така определи назначаването му на поста новият служебен премиер. Аз съм човек, който не дава напразни обещания, но залагам целия си авторитет, жизнения си опит, граден с години, за това, че ще работя почтено, при спазване на върховенството на закона и в интерес на обществото, обяви Янев. Това щял да очаква и от министрите. Ще работим заедно за гражданите и в полза на гражданите, обеща той.

Основен приоритет на правителството по конституция е организирането и провеждането на свободни и честни избори, и очаквам всички институции да работим синхронизирано и да бъдем абсолютно безкомпромисни при всякакви опити за изборни нарушения.

Кратък е периодът за работа на служебното правителство. Не мога да се ангажирам, че за този период ще успеем да решим проблемите, натрупани през годините, но мога да заявя, че ще дам всичко от себе си, както и колегите ми, за да може поне да започне този процес на решаване на проблемите, каза още Янев. Според него честно и отговорно управление на служебния кабинет може да възстанови поне отчасти загубеното доверие в институциите.

Ще настоявам кабинетът и всичките ми колеги, всичките институции, да работят при пълна прозрачност и отчетност пред гражданите в техен интерес. Ще положим необходимите усилия да имаме по-ефективна политическа комуникация, което обществото очаква от нас - именно а по-смислено и адекватно политическо говорене и действия, допълни Янев.

Световната пандемия предизвика една комбинирана здравна, икономическа и социална криза в цял свят, от което България не е изключение. Единственият начин за справяне с подобни кризи е обединението на нацията, категоричен бе служебният премиер. Той обясни, че само с общи усилия могат да бъдат постигнати реални резултати.

Ще подадем ръка и възстановим диалога на бизнеса, включително малкият и средният, който е особено засегнат в пандемията, обеща служебният премиер. И обясни, че именно малките и средни предприятия са основен работодател и осигуряват прехраната на хиляди български семейства.

Янев благодари специално на медиците и на учителите за работата им в кризата.

Румен Радев се ръкова със Стефан Янев
Румен Радев се ръкова със Стефан Янев
Служебният премиер Стефан Янев
Служебният премиер Стефан Янев