Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Как футболните страсти ще решат

предстоящите избори

В изборите няма случайни дати. След като веднъж насрочи избори на връх Страстната седмица, сега президентът реши мачът да се преиграе навръх футболните страсти– 11 юли, когато на стадиона “Уембли” ще се реши кой е новият европейски шампион.

Това поражда съмнения, че зад кулисите мачът е вече отсвирен. Не бих се учудил, ако Нинова е била предупредена от рано и вече се е договорила с Камата да води партийните листи в София и Пловдив срещу Б. Б. И може би срещу тази услуга БСП кандиса да подкрепи Радев за президентските избори наесен. За какво бе дългото увъртане?

Ще кажете – българският футбол не е на финалите, на кого му пука? Но народът няма много общо и с изборите на депутати – и все пак на някои още им пука. Добре знаем, че

футболните

страсти са много

по-силни от

политическите

Колко червени политици станаха сини и обратното, а електоратът не се трогва? Да сте чували някой депутат левскар да е станал цесекар и обратното? Никой не е толкова луд!

Така ще е и на тези избори, футболът ще засмуче вота. Затова една успешна предизборна кампания задължително трябва да си пооткрадне малко символика от великата игра. Сигурен съм, че партийните стратези, пиари и криейтиви вече си блъскат главите как.

Идеи много. Например, след като обеща мажоритарен вот, сега Слави спокойно може да обещае, че ще направи България световен шампион. Само да вземе 240 мандата.

Според мен всеки уважаващ себе си кандидат за депутат трябва да нахлузи върху костюма фланелка от националния отбор със своето име и номер. Например Бойко Борисов и без това е №11 в състава на “Бистришките тигри”, което значи, че е два пъти първи – веднъж в София и веднъж в Пловдив.

Хората на Слави и без това маршируват в крак, забранено им е да се борят за преференции и затова всички могат да използват само един номер - 7/8.

Стига с тези шахматисти, стрелци и лекоатлети.

Дойде времето

на футболистите

в листите

По-горе споменах, че Христо Стоичков е най-подходящ за БСП, тъй като играеше в отбора на червените, а и другият му прякор е “Модерния ляв”.

Помните ли? “Модерното ляво” вече веднъж спечели избори за БСП през 1994 г., скоро след големия национален футболен триумф и малко преди националната парична катастрофа. Сега Камата спокойно може да изтегли като локомотив поне 2 листи на БСП и да прегази джипа на Б. Б., където го настигне.

За ДБ чудесен водач на листа е Димитър Бербатов – млад, умен, красив и с нова прическа. Представете си го на плакат - ДБ за ДБ. До тогава може вече да е председател на футболния съюз и да осигури национални фланелки за целия партиен актив, както и спрей за замразяване в случай на травми.

Тогава за ИТН не остава друго, освен Николета Лозанова – покорителката на футболните звезди. В отговор ДПС ще трябва да се задоволи с Алисия.

Централният нападател на ГЕРБ ще напише на плаката си: “Втория път вкарвам!” Тъй като коляното му е след операция, може да използва познатия стар клип как бие дузпа.
Христо Иванов
вероятно ще
заснеме сценка
от плажен
футбол

Може например със задна ножица да счупи някой от прозорците на Доган. Рейтингът на партията ще скочи с поне 10 пункта.
Вярно, тази плоска шега не е на висотата на родната юридическа мисъл, но г-н Иванов е със западна школовка. Основната формула на западния пиар е така нареченият киспринцип. Идва от съкращението KISS – “Keep it Simple, Stupid!” На български – направи го простичко, глупако!

Изчегъртваме ГЕРБ, уволняваме главния прокурор и край на корупцията. Вкарваме й го единайсетметров! KISS!

Ако искат да зарибят носталгичната градска синя десница, ДБ трябва да изровят от архива митичния гол на Гунди от 1968 година на “Уембли” срещу световния шампион Англия.

Тогава той надскочи един защитник и поведе топката с глава от средата на терена, финтира втори защитник, надбяга го и с мощен шут опъна мрежата под плонжа на английския вратар. Синът на Гунди – Андрей Аспарухов, също може да оглави някоя софийска листа.

Миналата година олигархията прогони Васил Божков в Дубай и “Левски” остана без пукнат грош. Тогава Андрей Аспарухов направи в САЩ кампания за събиране на пари. Колко успя да събере – не знам, но явно сърцето му копнее за реванша.

В очакване на футболното лято много народ се пита – а кой ще е служебен премиер? Този човек ще е рефер в най-лютия политически мач, няма да му е лесно.

Дочува се, че
президентът
подготвя някой
генерал

Не е оптимално според мен. Българските генерали нямат никакъв боен опит - никога не са били на война, а от доста годни нямат и армия. Те са изнежени обидчиви същества, които сънуват славата на предците си, подпрели глави върху бюрата в Министерството на отбраната.
Ще могат ли да понесат замерянето с развалени яйца?

Виж, българските футболни рефери имат желязна закалка. Ако трябва да се продаде мачът – само те знаят как. Те са свикнали на освирквания, замеряне с бутилки, пиратки и камъни, а след мачовете редовно ги причакват с бухалки. И на другата седмица – пак са на терена със свирката и по къси гащи.

И в заключение се сещам за най-яркото слънце на футболния небосклон Димитър Пенев – Пената. Стратега от Мировяне. Какъв по-добър служебен премиер? Който е тръгнал да “изчегърта” ГЕРБ, добре е да си припомни кой изчегърта Аржентина, Мексико и Германия поред.
Големият спор след 11 юли ще е дали машините са преброили резултата правилно. Ето как Пената се справя с нахалните математици:
“Момчета, днес ще играем по системата 4-4-3!”
“Ама тренер, така с вратаря стават 12!”
“Абе, сега ще играем, или ще броим?”

Димитър Пенев-Пената в златните си години заедно с Боби Михайлов и Христо Стоичков. Пената е идеалният вариант да се справи с машинното гласуване.

СНИМКА: “24 ЧАСА”
Димитър Пенев-Пената в златните си години заедно с Боби Михайлов и Христо Стоичков. Пената е идеалният вариант да се справи с машинното гласуване. СНИМКА: “24 ЧАСА”