Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Наставникът на “червените” Любо Пенев наблюдава концентрирано случващото се на терена срещу “Арда”.
Наставникът на “червените” Любо Пенев наблюдава концентрирано случващото се на терена срещу “Арда”.

Системата за видеонаблюдение (VAR) бе разкритикувана още при дебюта си в България.

За първи път тя бе използвана в мача от първата шестица на футболния ни елит между ЦСКА и “Арда”. В София домакините спечелиха благодарение на гол на нидерландския защитник Юрген Майте в 88-ата мин.

Системата за видеонаблюдение бе използвана за ситуацията в 77-ата мин, при която Бисмарк Чарлс от ЦСКА падна в наказателното поле на “Арда”. Главният арбитър Станимир Тренчев поиска помощ от VAR, за която отговаряше Ивайло Стоянов. След консултацията дузпа не бе отсъдена.

Такава обаче категорично е имало според треньора на ЦСКА Любослав Пенев.

“Лош дебют за VAR”, отсече специалистът, чиято останала част от коментара за системата, поднесена в характерния му колоритен стил, беше: “Какво да коментирам аз? Телевизия, ван, бусове, истории… Там има други монитори. Разбрах, че има полемични ситуации.

Току-що гледах една чиста дузпа, която не бе отсъдена за нас. Една от ситуациите. Какво да ви кажа? Исторически ден, но нека подхождаме сериозно. Като има тази услуга, нека да я ползваме. Спираме играта за по 7-8 мин и изстиват футболистите. Да, казват, че ще добавят минути. Аз не искам да ми добавяш време.

Като има нещо, го свири. Дали ще е “против”, или “за” моя отбор, нека се свири. Точно за това е тази система, за помощ. Засега това не се случва. Лош дебют. Това е моето мнение”, заяви Пенев.

Той се изказа типично и за проблема със следващия мач на отбора му. В петък ЦСКА трябва да гостува на съименника си ЦСКА 1948. Заради над 10 заразени играчи с коронавирус обаче оттам поискаха отлагане.

“Разбрах нещо, чух нещо, четох нещо. Не знам какво се случва. Готвим се за следващия мач. Има компетентни органи, които да решат”, каза Пенев.