Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 Христо Иванов
Христо Иванов

"Демократична България" ще предложи да отпадне въобще възможността за изплащане на бонуси на депутатите при изпълняването на важни за страната задачи. Това заяви Христо Иванов пред медии в кулоарите на парламента. Той определи спекулациите в медиите, че по предложение на ДБ депутатските заплати са скочили над 10 хил. лв. като "грозна лъжа".

"Напротив, ограничена е възможността да допълнително плащане. Става дума за текст, който и сега съществува в правилника, в който се предвижда възможност, при необходимост и когато се изпълняват важни за страната задачи, да има допълнително заплащане. Колегите са предложили ограничение в размера на 25%, защото в момента то може да е всякаква сума. Направили са усилия колегите да го ограничат все пак и очевидно по този повод той е бил открит въобще за общественото внимание", обясни Иванов.

Нямам представа какво е заплащането на депутатите и със сигурност трябва да се направи адекватна оценка на техния размер и пропорционалност и да се вземе решение без излишен популизъм, коментира още Иванов. Не сме дошли тук да забогатяваме, така че със сигурност ще направим това усилие, обясни той.