Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Предците ни са дали формулата да оправим България - "Съединението прави силата"

Мисля, че ние тук наистина можем да направим нещо много важно, независимо от това, че сме различни. Ние имаме една единствена цел и тя е България и нейното достойно място в европейското семейство, и аз съм сигурна, че всеки един от вас ще даде всичко от себе си. Нашите предци са ни дали формулата за това и тя е изписана над тази сграда "Съединението прави силата". Не забравяйте кой ви е изпратил тук.

Това каза народният представител Мика Зайкова от "Има такъв народ" от парламентарната трибуна. Като най-възрастен депутат тя откри и първото заседание на 45-ото Народно събрание.

Неумолимият ход на времето и датата в моя акт за раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото НС, за което съм много щастлива и дано да съм добра орисница. За съжаление патриархът е болен и няма да бъде тук, каза Зайкова

Вече 1300 г. на този горещ кръстопът българите се борят за нашата красива и прекрасна земя като една човешка длан, за да има България и да пребъде във вековете. Много от нашите предци и сънародиници са умирали с усмивка на уста за свободата на тази страна и аз съм сигурна,  че и съвременните българи биха се жертвали, за да я има България, каза тя. Припомни, че страната ни е минала през много битки и събития, но народът винаги е намирал пътя към възкресението.

И сега българия се намира в много тежка ситуция, както целия свят заради една тежка пандемия. Нашият народ много пъти ни е казвал къде грешим. Вие старите управници и на нас уж новите, на 4-и април той ни изпрати тук в тази зала с една единствена поръка - промяна. Промяна, която ще извади България от всички последни места в ЕС. Защото аз и надявам се вие, искате да видите в очите щастието от това да не сме най-бедни, да не живеем най-малко и да не сме най-безпросветни. Защото страната, която е била на 5-то място от 140 страни, сега е на 88-мо място. Това за нашата хилядолетна цивилизация и култура е срам и позор. Бълагрия е дала на света Паисий Хилендарски, Иван Вазов, много войнствени поети - Димчо Дебелянов и Никола Стоянов, много певци и музиканти, които са записани със златни букви, заизрежда тя. Зайкова подчерта, че никой не иска нашите велики артисти, културни дейци да протягат ръка за пенсии.