Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Светльо Витков
Светльо Витков

"Уважаеми господине, мъжете не клеветничат и не клюкарстват". Така певецът и лидер на "Глас народен" Светльо Витков се обърна към барабаниста в "Кукубенд" Венелин Венков във фейсбук, след като той коментира думите му от вчера.

Ето какво пише Витков:

"Отговор на г-н Венелин Венков. Барабанист на договор в Кукубенд.

Уважаеми господине,

Мъжете не клеветничат и не клюкарстват, а вашите нападки срещу мен са именно това.

Жалкото е, че днес, когато ИТН има такава сила в ръцете си, вашият лидер се крие и мълчи, а вие се опитвате да го защитите по нелеп начин.

Може би не разбирате, че не съм ви аз проблема. Вчера, на шестия ден след изборите излезе кратък пост във ФБ от профила на Трифонов, с който благодари на избирателите си...

Това не е и несериозно. Това е обидно, но решенията са си ваши, както и отговорността, която сте поели.

Още преди да се появите като партия, започнахте кампанията си с “борба” със субсидиите на партиите (както и Волен Сидеров през 2013-та година).

Избрахте мен за знаме на каузата си и лично Трифонов ме оклевети в национални медии, че съм си купил Мерцедес с държавната субсидия. Въпреки че е виждал този велик Мерцедес още през 2009-та година. Клевета, за която осъдих вестник Уикенд и блокирах сметките им до изплащане на сумата, разпоредена от съда.

А адвокатът, който ги осъди..., вие много добре познавате.

Да ви попитам:

Що за човек е този, който знае истината, а я изопачава за собствените си цели?

Що за човек е такъв, който се прави на приятел, до момента, в който избира да те наклевети, знаейки истината, вместо да се изправи срещу силните на деня.

Страхливецът си избира винаги по-слаб противник, само че в случая - имате грешка в преценката.

Обвиняват ме за връзки с генерали, субсидии и мерцедеси вече 10 години в платените медии...

Да ви попитам:

Ако имах тези връзки с “генерали”, щях ли да съм извън парламента 10 години или съм толкова принципен и почтен, че отказвам да вляза по такъв начин?...

Нещо не се връзва!

Тази опорка е за вашите фенове чалгари и тези от сектата от ДСБ.

Зададох два въпроса, от които се криете и мълчите:

Кой плаща масрафа на телевизията ви година и половина?

Защо се криете, след като сте наистина победители?

Всеки гласувал, а и негласувал за вас, иска да знае отговора на тези въпроси.

Да се скриеш и да мълчиш, след като си победител, води към заключение, че не знаеш какво да правиш. Или... чакаш да ти кажат какво да правиш.

Топката е във вас, но топките... очевидно не са. ?

Надявам се да постъпите правилно!

Затова и винаги ще съм ви Трън отзад.

Не се крия, не мълча, но и не злословя.

Поздрави на Трифонов за победата, ако го откриете.

Оставам:

Светослав Емилов Витков

P.S.

И запомните, г-н Венков:

Веднъж предател, клеветник и доносник - такъв за цял живот!".

Вижте и поста на Венков във фейсбук:

"За Svetlio Vitkov

Сега и аз ще ти отговоря г-н лидер на партия.

Пиша ти от два-три дни по мое лично желание. Провокира ме с поста си в, който нарече България – Чалгария. Ласкаеш ме като се съмняваш, че Сиромахов може да пише вместо мен, но не е така – аз пиша лично от мое име и не представлявам никого, както и не искам да ангажирам никого с мнението си. За твое сведение нито аз, нито Сиромахов сме членове на партия ИТН. Дори и не искам да коментирам политически въпроси, защото нямам претенции да разбирам от тези неща.

Та…г-н лидер на партия, пиша си с теб от два дни в качеството си на твой избирател, дал гласа си за теб на всички избори на които си се явявал. Според демократичната система в която живеем аз и всички останали избиратели ти плащаме по 8 лв….. грешка….плащахме ти по повече и след като закона те задължи да ни върнеш надвзетите пари ти не го направи! Заради това, че съм дал гласа си за теб и съм те издържал чрез данъците си и субсидията, която си получвал, имам пълното право, гарантирано ми от Конституцията, да ти държа сметка, г-н лидер на партия.

Имам право да ти държа сметка за абсолютно всичко. А ти, г-н лидер на партия, си длъжен да ми даваш отчет, да ми отговаряш на въпросите, да се вслушваш в критиките, да ги приемаш! И нямаш никакво право да ми казваш, че си ми отделил много време! И нямаш никакво право да ми казваш, че ти се пъна и, че нямам тази сила! Напротив! Имам я и още как…..Аз съм ти ИЗБИРАТЕЛ, г-н партиен лидер! Ще ми отделяш време, колкото е необходимо и ще го правиш с желание, уважение и както казваш ти - с жар. Защото съм дал гласа си и парите си за теб!

Ако не ти харесва това – ОК. Спри да бъдеш лидер на партия и си стани пънк певеца, който беше и, който много хора харесваме. Тогава няма да ти държа сметка за нищо, а просто ще ти се кефя, ако правиш хубави песни и с удоволствие, ако имаш нужда ще дойда и ще запиша песни за теб (без да ти искам нищо).

Въпросите които те мъчат не ги задавай на мен. Аз не съм секретар на никого.

Тук съм в качеството си на твой избирател, г-н партиен лидер. Аз също нямам от теб отговор на въпроси, които ме мъчат, г-н партиен лидер. Защо партия „Глас народен“ през 2013 година събра подкрепата на 47 419 гласоподаватели, а сега зад теб застанаха 8 330 гласоподаватели? Защо 39 089 гласоподавали (включително и аз) са оттеглили подкрепата си от теб, г-н партиен лидер?

Аз мога да кажа за себе си, г-н партиен лидер, защо не дадох гласа си за теб. Защото давах гласа си за Венци Мицов, който вече не е част от „Глас народен“ заради теб, г-н партиен лидер. И никога не съм се интересувал от програмите ти. Каквито и да са били те, ти няма как да ги реализираш, защото нямаш потенциала да го направиш. Не защото не си умен, просто нямаш лидерски качества. Нещата понякога са лични. Моят глас, г-н партиен лидер, си го получавал заради приятелството ми с Венци Мицов. Зарадвах се на това, че музиканти влизат в политиката и реших, че вие ще сте моите хора – ти и бат Венци. Лично, нали…..и наивно.

Като твой избирател и данъкоплатец искам да знам, защо не върна надвзетата субсидия (моите и на останалите гласоподаватели пари), г-н партиен лидер?

Защо се държиш така високомерно и използваш доста махленски език по гласоподавателите, които ти казват, че не са съгласни и не харесват нещата, който правиш, г-н партиен лидер?

Нали не си пънк певеца Светльо от „Хиподил“, а си лидера на партия „Глас народен“? Ако си певеца Светльо, всичко ще е наред. Но не си! Ти си лидер на партия „Глас народен“ и като такъв нямаш никакво, ама никакво право да се държиш неуважително с хората, от чиито данъци си се издържал през последните 10 години и на които дължиш първо смиреност и уважение и не на последно място и пари!

И тук изобщо не стана въпрос на ИТН, нали? Стана въпрос за твоят бивш избирател Венелин Венков и за партийният лидер Светльо Витков.

Аз съм музикант и не ми е работа да се занимавам с политика, нямам желание за това, а и никога не съм имал. Имах възможност да стана член на ИТН и да съм сега депутат, но дори и не съм се колебал дали да приема, когато е ставало въпрос за това. Моят добър приятел Калин Вельов ми е добър пример в момента…..не, благодаря!

А, да…. Слави не ми е работодател! Ние сме пълноправни членове на група Ку-Ку Бенд. Аз съм самоосигуряващ се маргинал, който има продуцентско-мениджърски договор с фирма Седем-Осми и мога да те уверя, че този договор е просто една административна формалност, защото такива са законите и ние ги спазваме – трябва да имаме договори по между си.

Член съм на Ку-Ку Бенд от 1995г. вече 26 години. Нашият соло вокал и продуцент, Слави Трифонов никога не е казвал нещо, което не е изпълнил. И точно по тази причина аз, а смея да кажа и моите приятели от Ку-Ку Бенд сме заедно от толкова много години имаме 23 албума и пълним стадиони. Никой не би стоял и творил с някой, който е лъжец. Знаеш го това, защото и ти имаше група, нали? Нямам представа, защо се разпаднахте с „Хиподил“, но май започвам да се досещам след като те поопознах.

Сполай ти, г-н партиен лидер и със здраве.

Венелин Венков"