Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Коментар №1 на седмицата: БСП трябваше да спечели, за тези резултати сме виновни всички Елена Йончева

Преди да прибързаме със заключенията мисля, че трябва да осмислим по-задълбочено резултатите от днешния ден и да останем с поглед в бъдещето, а не в миналото.

Вярвахме, че това няма да са поредните предизвестени избори, че статуквото няма да може да продължи погрома над България.

Знам, че ние сме народ изстрадал, горд и борбен.

Но също и народ, който търси своите лидери, а очевидно не ги открива. Лидери, на които да повярва, че не са в пореден сговор. Водачи, които не само развяват партийни знамена, а влизат в реални, тежки битки.

За този резултат сме виновни всички ние, политиците от опозицията. Убедена съм, че лявото може да предложи много повече на България от това, което показва днешният резултат.

В период на срив на нашата държава във всички сфери, при управлението на ГЕРБ, във времена на крах на доверието към всички институции, на нарастваща бедност и липса на перспектива, БСП е тази, която можеше и трябваше да спечели изборите. Това е нейна отговорност.

През 2017 г. на парламентарните избори БСП взе почти 28%. 955 500 избиратели й гласуваха доверие, сега най-вероятно ще са наполовина.

България има нужда от промяна. Политическият ни живот има нужда от промяна.

В парламента влизат няколко партии, обявили се за опозиционни. Всички заедно, можем да отървем родината от зловредието. Вероятно ще бъде труден процес и едва ли ще стане сега. Но следващите дни ще ни покажат кои са угодливите политически лица, кой на какви съюзи и компромиси е готов и за какво. Дано това, което ще се случи през следващите дни да е с мисъл към гражданите и визия за България, а не прости политически сметки за няколко министерски кресла и няколко дни на власт.

Трябва да започнем да изтръскваме политическия чувал.

Иначе избори и пак избори докато останат тези, които ще работят за България.

Вярвам в това. Просто нямаме друг избор.

От фейсбук