Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Интервюто, което Иван Костов даде пред Иво Божков във фейсбук дни преди изборите, предизвика скандал в Демократична България, съобщиха запознати.

Бившият премиер заяви, че ще гласува за създадената от него ДСБ: "Аз и цялото ми семейство ще подкрепим кандидатите на ДСБ в листите на Демократична България. Ние сме улеснени, защото при нас водач на листата е председателят на партията Атанас Атанасов. Нашият избор е категоричен и не подлежи на никакви колебания и съмнения! Всички сме притеснени от пандемията, но ще отидем много рано, още при отварянето на секциите".

Освен ДСБ в коалицията са представени "Да, България" на Христо Иванов и Зеленото движение на Владислав Панев и Борислав Сандов. Останалите извън създадената от Иван Костов партия смятали, че изявлението на експремиера ще отблъсне гласоподавателите и ще намали крайните проценти за обединението.

"Нямаше как Костов, който създаде ДСБ, да не подкрепи своето отроче. В столицата той има свои лични привърженици - между 20 000 и 50 000 души. Ако не им беше дал знак, те нямаше да се активизират", коментираха негови съпартийци.

В крайна сметка се видя, че в София резултатите на десните са впечатляващи – в два от трите района излизат пред ГЕРБ. Но този лек предизборен скандал показва, че в бъдеще в коалицията може да прехвърчат искри.