Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Райчев и “Галъп” с внушения за бързи и яростни нови избори, в които Слави да победи

Лидерът на “Има такъв народ” заложил на комуникацията само в интернет, другите надценили телевизионните дебати

След обявяването на първите екзитполове на 4 април, когато се разбра, че “Има такъв народ” на Слави Трифонов има превес над БСП и е втора политическа сила, Андрей Райчев и Първан Симеонов от “Галъп интернешънъл” впечатлиха публиката с хипотезите си, че при евентуални нови избори партията на шоумена може да бъде победител.

Ето какво каза Райчев пред “24 часа”:

“От “Има такъв народ”, тъй като никой не очакваше от тях да са на второ място, биха могли да застанат в поза в молба за първо място. Те не се плашат от избори, които евентуално предстоят, докато за други формации те са опасни. За тях не са - едва ли ще си намалят резултата. Тъй като вървят напред, ако парламентът се развали, те ще бъдат в много изгодна позиция за нови избори.

Имаше една група хора - може би 150 000 души, т.е. 3% от нацията, която не беше решила за кого да гласува и до последно се колебаеше между тях, ВМРО, отровното трио и т.н. Успехът им е благодарение на много умелия, умен и оригинален начин на държане на Слави Трифонов - на оригиналната му политика да не се заплита в дебати, да не се противопоставя, да стои в малко по-загадъчна поза. Всички надценяваха класическите средства на участие - телевизионни програми, клипове, дебати, а той заложи изцяло на интернет разпространението. Оказа се, че процесът е напреднал толкова, че е ефективен. Той в една телевизия не отиде и не само той, но и неговите хора. Заложиха на интернет, на лична агитация, доколкото е възможно, на социални мрежи, което бе много по-ефективно от някои други, които опитаха с класически средства на участие.