Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева определи най - тежката мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на Венцислав А., който е привлечен като обвиняем за изнасилване, в условията на опасен рецидив, на лице ненавършило 18 години, негова низходяща сродница, като го принуди за това със сила и заплашване.

При доказване на вината, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 - 15 години.

В искането на Районна прокуратура – Кюстендил се посочва, престъплението е извършено на 06.03.2021 г., в къща в град Дупница.
Видно от събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието, за което е обвинен. Касае се за непълнолетно дете, което няма близка връзка с биологичния си баща, тъй като същият е бил дълго време в затвора. Има голяма вероятност обвиняемият да извърши ново престъпление. До този извод съдът стига от справката за съдимост, от която е видно, че обвиняемият е осъждан четири пъти за престъпление против половата неприкосновеност, като същият е започнал тази деятелност още докато е бил непълнолетен, и последното престъпление, за което същият е изтърпявал наказание „Лишаване от свобода” е именно за престъпление против половата неприкосновеност, извършено като е употребил за това сила, както е и в настоящия случай, пише още в мотивите на съдия Светла Пейчева.

Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Венцислав А. е взета най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, може да се обжалва пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок.