Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжният съд във Враца остави в ареста мъж, обвинен в умишлено причиняване на смърт и средна телесна повреда в Бяла Слатина Спрямо Иван Петков  от плевенското с. Бреница взета най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража“  заради повдигнатите му  две обвинения.

Той е обвинен в това, че на 8 март т. г. около 19:30 ч. в . Бяла Слатина, управлявайки лек автомобил „Мерцедес Ц 220“, е нарушил правилата за движение и умишлено е причинил смъртта на Б. П. (на 53 г.) и средна телесна повреда на Г. И., и двамата от Бяла Слатина. Обвинен е и за това, че в същия ден и час, на същото място, е управлявал лекия автомобил  с концентрация на алкохол 1.44 промила.

„Събраните до момента доказателства дават основание на съда да приеме, че на настоящия етап от разследването може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към всяко от деянията, в извършване на които е обвинен, се казва в мотивите на съда. - Съдът намира също, че наличните доказателства сочат на реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, в случай на определяне на по-лека мярка за процесуална принуда спрямо него."