Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Максималните 12 години затвор поиска прокуратурата за Йоан Матев, обвинен за убийството на ученика Георги Игнатов в Борисовата градина. Тъй като Матев е бил непълнолетен по време на престъплението, това е най-високото наказание. В противен случай щеше да може да получи до доживотен затвор.

Убийството стана на 2 юни 2015 г., а Йоан Матев бе задържан през февруари 2017 г. Оттогава до април м.г. Матев бе зад решетките, след което го пуснаха под домашен арест заради пандемията.

От държавното обвинение посочиха, че в шахта на 30 метра от мястото на убийството е открит нож. Той бе посочен от брата на Йоан - Марсел, но по него няма биологични следи нито от Матев, нито от Игнатов. Според прокуратурата единствената среща между двамата се е състояла за едва половин минута - между 11ч. 43 мин 01 сек – и звъненето на Георги за помощ - в 11 ч. 43 мин. и 32 сек. на 2 юни 2015 г. 

"Не съм извършил това, в което ме обвиняват", каза Матев пред съда. И посочи, че избягал от тренировката си по тенис, тъй като нямал амбиции в спорта. "След като спрях тренировките, качих килограми и тогава започнах да ходя на фитнес – с хранителни добавки и протеини", обясни той драстичното качване на килограми. А изтриването на профила му във фейсбук било нормално, всеки тийнейджър го правел.