Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проф. Костадин Ангелов СНИМКА: МС
Проф. Костадин Ангелов СНИМКА: МС

Обмислят се различни мерки за областите с най-висока заболеваемост от коронавирусната инфекция. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов след среща с представителите на всички 28 регионални здравни инспекции от страната на Националния оперативен щаб и на Националния ваксинационен щаб, съобщи БТА.

"Обсъждахме различни варианти, има области със заболеваемост от 300 на сто хиляди души и това е границата, която можем да си позволим. В тях са предложени мерки, които предстои да се обсъдят, а аз да ги предложа на правителството за приемане. Областите с най-висока заболеваемост са 8, сред които са Кюстендил, Бургас, Шумен, София и други", допълни той.

"За областите с най-висока заболеваемост се обсъжда възможността за носене на предпазни маски на открито, промяна на крайния час на работа на заведенията, извеждането на учениците в електронна среда на обучение, ограничаване на достъпа до фитнеси и молове", отбеляза министърът. "Мерките, които ще се предприемат, ще бъдат разнопосочни за всички области, не са възможни да са еднакви за всички", уточни той.

"Предстоящите избори ще бъдат проведени в безопасна среда", увери министър Ангелов и призова тази ситуация да не се използва за никакви политически цели и спекулация.