Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илияна Кирилова КАДЪР: NOVA
Илияна Кирилова КАДЪР: NOVA

Поведението му застрашило полета от Париж до Делхи 

Индиецът, който в петък следобед беше свален на летище София от полет от Париж до Делхи, е нападнал стюард и е блъскал по вратата на командира на екипажа. 

Подробностите разкриха градската прокурорка на София Илияна Кирилова, Ивайло Ангелов от националното следствие и Теодор Чешмеджиев - началник на полицията на летището. 

Чужденецът е задържан за 72 часа, като в понеделник ще му бъде поискан постоянен арест, осигурен му е служебен защитник, преводач, уведомено е и посолството на Индия. 

Ивайло Ангелов обясни, че индиецът започнал да буйства още с излитането на самолета. Влязъл в конфликт с останалите пътници, докато се стигнало до удара по стюарда. 

Мъжът осъзнавал какво е извършил, макар че не се държал много адекватно в ареста. Не давал и разумно обяснение за поведението си. Разговорът вървял трудно. Ще му бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза, както и ще бъде изготвена и европейска заповед за правна помощ, за да бъдат разпитани и останалите пътници. 

Сигналът е получен около 16:10 вчера, че самолет иска да кацне извънредно заради буйстващ пътник, съобщи Теодор Чешмеджиев. Около 17 ч. самолетът е кацнал и индиецът е бил изведен. 

При задържането той не се е съпротивлявал.