Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Как преминава един ден в ковид отделение, част първа...

Като начало, ако решите да се поглезите с един разкошен ковид, имайте предвид, че ще ви се наложи да поостанете в отделение, в което, за разлика от всички останали отделения нямате особено много права.

А нямате, защото сте под карантина! Толкова! Нещо неясно?

Когато постъпвате в ковид отделение, трябва да притежавате:

- здраи вени

- здрав стомах

- здрава психика

Горе долу е това. Но може и в обратен ред. Здравия стомах ще ви е нужен да поглъщате по 4 колхицина на ден, гарнирани с 6 антистенокардина, 4 ампули витамин це и още куп неща, за които не смея и да питам за какво са.

Ако си мислите, че поглъщането на тези неща е лесна работа, трябва да ви уверя, че не е. Усещането че искате сега, в точно този момент да повърнете всичко на пода е толкова силно, че понякога само ранното ми тоталитарно възпитание успява да ме възпре от подобна декадентска проява.

Денят тук протича така.

В 5 сутринта влиза дежурната сестра. Тя мери температурата ви, сатурацията, кръвното. После започва да ви поставя първите за деня системи.

Два антибиотика, комбинирани с лекарство за отхрачване.

Е, случват се и инциденти. Вчера напромер ми се откачи абоката и трябваше да намерим вена, което да го поеме. Но понеже постоянно ви вземат кръв, това също започва да не е лесно. Както и да е, отплеснах се.

Ако лежите в ковид отделение, станете рано, за да използвате спокойно тоалетната. После, когато и другите станат вече не е толкова спокойно.

Можете да пиете кафе. То се прави така - наливате си гореща вода от чешмата в кенефа. Наливате едно нескафе 3 в 1 и разбърквате. После пиете от този приветлив бълвоч (в случай, че имате обоняние де, аз, за късмет, си имам).

Следва визитация. Двама лекари гледат строго изпод скафандрите. И след това започва тоталното безвремие. То продължава около 6 часа до 18 часа вечерта, когато са новите системи.

А, пропуснах ли да кажа за онези 4 инжекции в корема дневно? Е, ако съм пропуснал, сега му е времето. Те се понасят, много тънички игли. И по-зле е било.

Най - депресивно е вечер. Таман си легнеш и идва нощна визитация. Температура, сатурация, кръвно.

И горе - долу е това. Иначе седите, опитвате се да не повърнете и четете как някакви хора си играят на политика.

Да ви кажа...

А бе да ви пикам на политиката, скъпи ми приятели.

Впрочем това е всичко за момента. Поздрави от ковид отделението на Александровска.

Тук екипа е много, ама много добър! Впечатлен съм. Хората са отдадени на работата си и влизат в тоя ад без да се страхуват. Аз не бих издържал.

А сега ви казвам чао и до скоро. Ваш Венци Ковид Мицов!!!

*От фейсбук