Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Подсъдимият Кристиян Николов
СНИМКИ: 24 часа
Подсъдимият Кристиян Николов СНИМКИ: 24 часа

Младежът използвал чай и паста за успокоение заради тежкото следване в Берлин

Кристиан Николов единствен помагал след катастрофата на Милен Цветков. Направил му изкуствено дишане,опитал се да му извади езика, дал му вода и си свалил обувката, за да я сложи под главата на журналиста. Това разкри приятелката на младежа в СГС, където започна делото за смъртта на Милен Цветков. Близо час показания даваше Симона Цанкова, която е годеница на Кристиан и е пътувала в джипа при катастрофата.

Двамата се познавали от 7 години, а заедно били от 3 години. Въпреки че законът й дава право да не свидетелства, защото е годеница, тя реши да говори пред съда. Симона разказа какво се е случило на 18 и 19 април 2020 г.

Симона Цанкова
Симона Цанкова

На 18 април тя, Кристиан и още няколко техни приятели, сред които депутатският син Георги Иванов, решили да празнуват рождения ден на Симона, който всъщност бил на 13 април, на Витоша. Симона, Кристиан и техен приятел потеглили от дома на младежа на ул. "Любен Каравелов", а друга част от компанията ги чакала пред заведение в кв. "Бояна". Тъкмо потеглили към планината и ги срещнали пенсионери туристи, които им казали, че са забранени разходките в парка заради епидемичната обстановка, а съвсем скоро след това и полицаи, които им взели документите и им съставили актове.

Тогава компанията решила да се прибере в дома на Кристиан на ул. "Любен Каравелов" и там да се почерпят. Пристигнали около 14:30 ч. Част от гостите са взели да приготвят кюфтета и салати. Казали си наздравица с шотове, като Симона през повечето време стояла в стаята на третия етаж. Гостите били на първия и третия етаж, а се пушело само на двора, тъй като на Кристиан, майка му и брат му не употребявали цигари и не се е пушило в дома.

Десислава Пешева - майката на Кристиян Николов
СНИМКИ: 24 часа
Десислава Пешева - майката на Кристиян Николов СНИМКИ: 24 часа

Някъде след полунощ повечето гости се разотишли. Останал Георги Иванов и още няколко приятели. Кристиан и Симона се заели с почистването. Тя чистила на първия, а той на третия етаж. По едно време дошъл и казал, че изпил един шот и му станало много лошо. Тогава решили да си легнат, като той се заел с обичайната си процедура да си направи чай за успокоение и да си измие зъбите с паста, която също му действала успокоително.

Момичето, което беше разпитано след Симона, определи чая като чай с марихуана, която била разрешена. Той използвал чая и пастата, когато заради тежкото си следване в Германия по време на сесия се чувствал много напрегнат, и питието и пастата за зъби му помагали да се успокои.

На следващия ден, 19 април, се събудили около обяд, и тръгнали към дома на Георги Иванов, който се намирал до пилоните на НДК. Там депутатският син се изкъпал и преоблякъл, а Симона хапнала супа.

Тръгнали с джипа на майката Кристиан, която по това време не била в София. След като напуснали жилището на Георги Иванов нямали планове какво да правят. Симона не гледала пътя, а малка тонколконка, която й била подарена за рождения ден. В един момент тя чула Георги да извика и в следващия момент станал сблъсъкът.

Минувачи помогнали на Симона да излезе, а Георги веднага избягал. Тя определи Кристиан като отговорен човек, който живеел здравословно. Той не пушил дори цигари, хранил се здравословно. Самата Симона била вегетарианка, а от известно време и двамата планирали да имат бебе, затова тя спряла цигарите, след разговор с него, тя твърди, че той никога не използвал наркотични вещества и не употребявал дрога.

След нея бе разпитана приятелката Лияна Велева, която била на купона, но й е станало лошо и си тръгнала по-рано, около 20:00 ч. При нейния разпит активно се включи и Кристиан, който я питаше за причината да й стане лошо. Самата тя обясни, че не е пила много алкохол, а два три шота и една -две чаши вино.

Делото продължава и с разпита и на другите младежи, които са били на купона вечерта на 18 април 2020 г. Синът на Лъчезар Иванов не се появи, тъй като в Италия, където живее. Не дойдоха и брата и сестрата на Кристиан, тъй като сестра му се намира в Германия, където се обучавала, а брат му бил контактен с човек с COVID.

Десислава Пешева - майката на Кристиян Николов
Десислава Пешева - майката на Кристиян Николов
Подсъдимият Кристиян Николов
Подсъдимият Кристиян Николов