Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: padovaoggi.it

Известен врачански автокрадец е арестуван при мащабна акция на карабинерите в Италия. За разбитата банда, с участието на врачанина Траян Ангелов Бешков и друг българин - Стефан Николов Стефанов, съобщава сайтът padovaoggi.it. От медията посочват, че престъпната група е била разбита на 13 февруари в Падуа и определят бандата като организирана, професионална и безскрупулна.

„Те са професионалисти от подземния свят, готови на всичко и тясно специализирани в кражбите на луксозни автомобили. Двамата българи, арестувани в Киоджа се канели да избягат от Италия с две рециклирани превозни средства с чуждестранни номера“, твърди още италианския сайт.

От медията уточняват, че разследването е започнало през декември 2020 г., когато в областта Венето започнали да изчезват скъпи автомобили. Впоследствие карабинерите успяват да идентифицират района, където бандата е отседнала и там откриват навес в занаятчийския район, където се съхраняват откраднатите машини. Там бил организиран голям магазин за части и за пререгистрация на превозните средства.

Разследването установило, че готовите за износ автомобили с български, швейцарски и австрийски номера били практически неразпознаваеми. Инструментите, с които е оборудвана организацията, са много сложни и позволяват да се прихващат радиочестотите на дистанционното управление за затваряне на вратите и да се клонират дистанционно ключовете на автомобила и след това да се препрограмира напълно цялата вътрешна система чрез компютър.

Иззетите превозни средства, готови за износ, имали арматурното табло на кирилица. Иззети са и десетки регистрационни табели от чуждестранни дилъри, както и инструменти и прибори от всякакъв вид. Веднага щом бандата намери превозно средство, представляващо интерес те последвали жертвата, за да открият къде живее и дали е паркирал навън.