Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петчленен състав на Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пенка Братанова определи наказание от 19 години „лишаване от свобода“ за 20- годишния Алекс Димитров, като го призна за виновен за това, че на 17.02.2019 г. е направил опит умишлено да умъртви повече от едно лице- 3 лица, като умишлено е умъртвил Валери Дъбов и е направил опит за убийство на Светлин К. и Михаил П.

Съдът приспада от наказанието времето, през което подсъдимият е с мярка „Задържане под стража“. Определя първоначален режим на изтърпяване „строг“.

Окръжен съд – Кюстендил осъжда Алекс Д. да плати на майката на Валери Дъбов 130 000 лв. за претърпените неимуществени вреди от престъплението, както и 50 000 лв. на сестра му Р. Х., заедно със законната лихва от 17.02.2019 г. до окончателното изплащане на сумите, като отхвърля в останалата им част исковете, до 150 000 лв. като неоснователни.

Съдът осъжда Алекс Д. да плати 40 000 лв. на пострадалия Михаил П., като отхвърля иска в останалата му част до претендираните 60 000 лв. Подсъдимият е осъден да плати и разноските по делото.

Присъдата бе прочетена днес в присъствието на страните по делото в Окръжен съд – Кюстендил. Тя подлежи на жалба или протест в 15- дневен срок пред Софийски апелативен съд.

Съдът потвърди мярката за неотклонение, взета по отношение на Алекс Д.- „Задържане под стража“. Това определение подлежи на жалба пред САС, в 7- дневен срок.