Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Брифинг във Варна на заместник главния директор на ГД "Митническо разузнаване и разследване" СНИМКА: Авторката
Брифинг във Варна на заместник главния директор на ГД "Митническо разузнаване и разследване" СНИМКА: Авторката

Рекордното количество хероин, открито на 7 февруари на Пристанище Варна - Запад е разкрито от митничарско куче.

Първоначално проверката с рентген на битумните ролки, в които е била скрита дрогата, не реагирала на наркотик. Затова се е наложило съмнителните немаркирани ролки да бъдат проверени допълнително. Това съобщи на брифинг преди минути във Варна заместник главният директор на ГД "Митническо разузнаване и разследване" Светослав Владимиров.

Според него заловеният митнически служител от Търговище, който е заловен и прдстои да бъде обвинен в наркотрафик е заловен благодарение на съдействието  на колегите му.  Според Владимиров това е първото такова количесство дрога хванато на българска морска граница. Заради пандемията трафикът вероятно е пренасочен по море, допълни Владимиров.

Търговищката фирма - получател на контейнерите, всъщност е развивала дейност в Шумен, но според апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров, става дума за фирма, която няма активна дейност към момента. Собственикът й е задържан и предстои да му бъде повдигнато обвинение. 

Предвиденото наказание за това престъпление е лишаване от свобода от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Предполага се, че огромното количество дрога не е предназначено за българския пазар, а става въпрос за канал за трафик на наркотици.