Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нинова за Йончева: Изплашиха се хората, които си мислят за голяма коалиция с ГЕРБ Лидерът на БСП Корнелия Нинова КАДЪР: БНТ

Нито ще бъда, нито имам намерението да бъда кандидат за президент, каза още лидерът на БСП

"Виждам гигантската манипулация, която се опитват да внушат различни хора с различни убеждения. Повод сякаш им даде изказването ми пред ЦИК, когато казах, че следизборни коалиции ще правим след допитване до членовете и симпатизантите в партията. Веднага използваха да използват внушението, че сме се договорили с ГЕРБ. Имам един въпрос - кой се изплаши от това изречението, че ще питаме членовете ? Изплашиха се хората, в чиито глави от сега се върти голяма коалиция с ГЕРБ. Задкулисието винаги се страхува от мнението на хората". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ във връзка с твърденията на евродепутата Елена Йончева, която заяви, че имало договорка за коалиция между ГЕРБ и левицата. 

"Втората голяма манипулация - че имало война между президента и БСП. Излязохме и заявихме, че няма такова нещо. Знаех за изявлението на президента, знаех кога и какво ще каже, не сме изненадани. Поздравих го за този ход. Така се прави, за да разсее внушенията, че ще прави собствена партия и ще къса от БСП", каза още тя, като допълни, че не обвързва резултатите от парламентарните избори с издигането на кандидатурата за президент.

Корнелия Нинова заяви, че нито ще бъде, нито има намерението да бъде кандидат за президент. 

"Каквито и да са резултатите, ще си номинираме кандидати за президент и вицепрезидент, ще си извървим пътя. Много структури реагираха и подкрепиха Радев. Не е времето, защото в момента номинираме депутати", каза още тя.

Тя определи като озадачаващи заявките на сегашните извънпарламентарни партии.

"Там има хора, които бяха част от този модел - вицепремиери, министри, други хора на други постове. През тези четири години, когато ние бяхме категорична опозиция, тези хора бяха от другата страна. Отнасям се с уважение към всяка извънпарламентарна партия, но е факт, че единствената партия, която може да промени управлението, е БСП", каза още тя.

Според нея при ГЕРБ силата е в разделянето и противопоставянето. "Нашата сила, на тези, които казваме, че искаме да променим модела, трябва да е в обединението", допълни  още Нинова.