Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районен съд – Кюстендил одобри споразумение и наложи наказания на кюстендилец, който се призна за виновен в това, че не е спазил срока на 14 - дневна задължителна изолация / карантина /, след потвърждение, че е заразен с COVID -19 и за управление на МПС след употреба на алкохол.

29-годишният М . М. се признава за виновен в това, че на 14.01.2021 година е нарушил предписание за поставяне под карантина от 06.01.2021 г., датата на потвърждаване, че е заразен с COVID -19 и не е спазил срока за 14- дневна задължителна изолация, до 19.01.2021 година, като е пребивавал на обществено място в Кюстендил. За това престъпление, подсъдимият ще изтърпи наказание „Пробация“ за срок от 1 година, с периодичност на явяване пред пробационен служител два пъти седмично.

29-годишният кюстендилец се призна за виновен и в това, че около полунощ срещу 15.01.2021 г. е управлявал автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си 1, 69 на хиляда. За това престъпление ще изтърпи наказания: „Лишаване от свобода“ за срок от 9 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, „Глоба“ в размер на 1000 лв. и „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 1 година и 6 месеца.

Съдът определи едно общо, най- тежко наказание от 9 месеца „Лишаване от свобода“, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, глоба 1000 лв. и „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 1 година и 6 месеца.

Определението на РС – Дупница, под председателството на съдия Пламен Деянов е окончателно и не подлежи на обжалване.