Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разкритите американски архиви: Молотов настоява от името на Сталин бомбардировките над България да продължат. На тази страница, която виждате долу, в документа, това се казва пределно ясно.

Така че лъжите, които комунистически агенти пускат да циркулират в Интернет, че видите ли Георги Димитров - този с подвитата пред Сталин опашка, бил отърчал при своя съветски вожд и го помолил, пък оня човеколюбец Сталин бил наредил на Рузвелт и Чърчил веднага да престанат с бомбардирането на България, си е поредната НАГЛА комунистическа лъжа.

Колко пъти да ви казвам, че когато комуняга ви каже "добър ден", следва да погледнете къде е слънцето, понеже най-вероятно е дълбока, непрогледна нощ на нечистите сили.

Относно бомбардировките над София и други градове на България от страна на англо-американците.

Спор няма - те са не само морално укорими, те са не само груба политическа грешка, но и военно престъпление според тогавашните хагски конвенции за водене на война, които забраняват бомбардирането на цивилно население и на населени места освен в случаите, когато отсрещната страна е започнала първа с бомбардировки.

В този смисъл бомбардирането на Дрезден и други германски градове, колкото и жестоко, нечовешко и чудовищно да е, колкото и морално укоримо да е, не е престъпление, защото Германия първа започва с бомбардировките над Англия.

Съвсем другояче седи въпросът с бомбардировките над България, защото България, макар и формално обявила война на Великобритания и САЩ, не води нападателни бойни действия срещу нито една държава, а със СССР дори запазва дипломатически отношения въпреки натиска на Берлин.

Пояснявам: свалянето на летящ над страната ти самолет бомбардировач е отбранително, а не нападателно бойно действие.

Обявяването на война не е престъпление. Престъпление е предприемането на бойни действия БЕЗ ДА СИ ОБЯВИЛ война - това, което прави Япония с атаката си над Пърл Хърбър и за което седем висши японски политици и военни бяха осъдени на смърт и обесени в Токио след края на войната. Престъпление е и това, което прави Съветският съюз, изпращайки въоръжени до зъби терористи с парашути и подводници в БЪЛГАРИЯ - страна , с която е в дипломатически отношения.

И Асен Генов беше писал, и аз съм писала, сега и Biliana Ambareva е обърнала внимание и ми пише следното:

"В България се шири мнението, че другарят Сталин спрял бомбардировките над София. От три дни се ровя в архива на Външното Министерство на САЩ и намерих разговор с Молотов!

Молотов казва колко е важно да продължат с бомбардировките над България, за да се вразуми! "

Пенчо бре, чети!

http://digicoll.library.wisc.edu/cgi-bin/FRUS/FRUS-idx…

FIRUS: Foreign relations of the United States diplomatic papers, 1944. General: Application of the principle of unconditional surrender to Bulgaria, Hungary, and Rumania

As a work of the United States government, this material is in the public domain.| For information on re-use see: http://digital.library.wisc.edu/1711.dl/Copyright

*Коментарът е от фейсбук